stöd oss

Christian Rossing

Hur är det att få diagnosen cancer som ung vuxen? Christian Rossing är en av Ung Cancers föreläsare och berättar om sin cancer.

Rubriken på min föreläsning är: ’Om mental styrka och värdet av en helt vanlig dag’. Jag beskriver hur det känns, och vad det innebär, när hela livet förändras i ett läge när det precis borde fått starta på riktigt.” – Christian Rossing.

Christian vill hjälpa andra med sin historia

En sann livsnjutare, årgång 1989. Född och uppvuxen i Vallda, ca 3 mil söder om Göteborg. Driver eget företag som massör sedan ett par år tillbaka. Gillar att vara ute i naturen, pilla i min lilla trädgård, pyssla i min snickarbod och vara kreativ i köket. Personliga egenskaper: spontant påhittig, kreativ, lugn och stabil, socialt inkännande med ett stort hjärta.

Min historia och min situation är så komplex och innehåller så många olika delar som jag tänker kan hjälpa både drabbade och anhöriga på olika sätt. Jag har hanterat sammanlagt 4 hjärntumörer som har resulterat i såväl hypofysbortfall som svår synnedsättning. Har konfronterat, sörjt, rest mig, behövt ta emot hjälp, tänka om flera gånger i mitt unga liv och jobbat med acceptans. Jag har jobbat igenom varje del både praktiskt och mentalt. Nu tänker jag att jag har fått många erfarenheter som jag gärna vill dela med mig av till de som behöver.

Jag har fått bra stöd av Ung Cancer och vet verkligen hur viktig den verksamheten är för unga drabbade när sjukvården och samhället inte klarar att möta alla behov. Alltifrån krasst ekonomiskt stöd till aktiviteter som stödjer och stimulerar drabbade och anhöriga på olika sätt. Men, kanske det värdefullaste av allt. Ung Cancer har skapat ett unikt forum som ger många möjligheter för unga drabbade att mötas runt såväl de riktigt svåra frågorna men också kring positiva saker som ger energi. Det vill jag hjälpa till att förmedla.

Föreläser om värdet av en helt vanlig dag

Rubriken på min föreläsning är: ”Om mental styrka och värdet av en helt vanlig dag”. Jag beskriver hur det känns, och vad det innebär, när hela livet förändras i ett läge när det precis borde fått starta på riktigt. Att klara att hantera och förhålla sig till cancern. Den den oönskade situationen som det innebär att bli svårt sjuk. Att få cancern som ofrivillig följeslagare när man är i känsliga, unga år. Om att hitta sin styrka fast man inte vet hur. Hur viktig relationen till omvärlden blir, men på ett helt annat sätt än man har tänkt sig. Hur man klarar att förhålla sig till sig själv och sitt förändrade liv efter att ha gått igenom något så allvarligt och livshotande. Som ung och cancerdrabbad är man extra utsatt, inte minst ekonomiskt eftersom man inte har hunnit etablera sig i alla samhällssystem. Man känner sig både bortkommen och bortglömd.

Jag tänker även lyfta den professionella hjälp jag fått inom sjukvården. Samtidigt vill jag även tydliggöra de brister jag mött inom vården. Hur man därmed kan bli utlämnad att hitta stöd och vägledning av egen kraft. Tanken är att lägga upp mitt berättande på ett sådant sätt att publiken blir både intresserad, berörd och delaktig. Målet är att upplevelsen blir att dom ”står vid min sida” och delar min historias alla faser, såväl faktiskt, praktiskt som mentalt.

Boka Christian som föreläsare här.Liknande inlägg

Caroline Ensér blir ny ordförande för Ung Cancer

Den 15 maj hade Ung Cancer årsmöte där en ny styrelse valdes. Caroline Ensér tar över rollen som ordförande för...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer genomför en telefonkampanj!

Vi vill informera om att vi just nu genomför en telefonkampanj. En kommunikationsbyrå ringer till givare och armbandsköpare till Ung Cancer på uppdrag...

Läs mer
Jag vill bidra

Gör din praktik inom digital marknadsföring hos Ung Cancer och var med och påverka livet till det bättre för unga vuxna som lever med och nära cancer

Vi söker nu en praktikant inom insamling och kommunikation till höstterminen 2024. Du kommer att arbeta nära insamlare och kommunikatörer...

Läs mer
Ung Cancer

INSTAGRAM @UNGCANCER