stöd oss

Emilya Bislimova

Hur är det att få diagnosen cancer som ung vuxen? Emilya Bislimova är en av Ung Cancers föreläsare och berättar om sin cancerresa.

Jag vill även visa att man inte är ensam även med en sällsynt cancersjukdom i en ung ålder.” – Emilya Bislimova, föreläsare för Ung Cancer.

Emilya Bislimova

23 år med en livsfarlig sjukdom

Jag heter Emilya, 26 år gammal och bor i Stockholm. Idag pluggar jag till sjuksköterska. Mina intressen är träning, resor, musik och umgänge med trevliga människor. Jag brinner för att lära mig saker om människokroppen och hälsan. När jag var 23 år gammal fick jag reda på om att jag drabbades av en väldigt ovanlig tumörsjukdom – en neuroendokrin tumör. Från att ha hur mycket kraft och energi som helst till att plötsligt få ett besked om att jag hade en livsfarlig sjukdom. Som tur så hade tumören inte spridit sig och jag kunde bli botad efter en operation. Jag har haft fantastiskt stöd från närstående och vänner men har alltid känt mig otroligt ensam i min situation.

Vill föra rösten av unga vuxna vidare

Jag föreläser för Ung Cancer för att föra vidare rösten av unga vuxna cancerberörda. Jag vill lyfta hur viktigt stödet från denna organisation är. Med min föreläsning vill jag även utmana unga vuxna att stå på sig och söka vård om de känner att något inte står rätt till. Jag vill även visa att man inte är ensam även med en sällsynt cancersjukdom i en ung ålder. Jag vill framföra hur viktigt det är att vårdpersonal tar unga människors besvär på allvar och hur allvarligt det kan bli om man väntar. Samtidigt hoppas jag på att kunna inspirera andra i att gå framåt för att förverkliga sina drömmar.

En föreläsning om sjukvården från andra sidan

Jag kommer att föreläsa om min resa samt om livet efter fylld med cancerbaksmälla och om vilket fantastiskt stöd som Ung cancer har gett mig. Ensamheten i ålder och diagnos på sjukhusavdelningen kommer att vara en del av min berättelse. Jag kommer även att föreläsa om hur det är att leva med vetskapen om genetisk mutation samt hur jag upplever sjukvården från andra sidan – som framtid sjukvårdspersonal. Om att våga stå inför utmaningar trots smärta som kan begränsa en samt ovissheten om framtiden.

Boka Emilya som föreläsare här.Liknande inlägg

Caroline Ensér blir ny ordförande för Ung Cancer

Den 15 maj hade Ung Cancer årsmöte där en ny styrelse valdes. Caroline Ensér tar över rollen som ordförande för...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer genomför en telefonkampanj!

Vi vill informera om att vi just nu genomför en telefonkampanj. En kommunikationsbyrå ringer till givare och armbandsköpare till Ung Cancer på uppdrag...

Läs mer
Jag vill bidra

Gör din praktik inom digital marknadsföring hos Ung Cancer och var med och påverka livet till det bättre för unga vuxna som lever med och nära cancer

Vi söker nu en praktikant inom insamling och kommunikation till höstterminen 2024. Du kommer att arbeta nära insamlare och kommunikatörer...

Läs mer
Ung Cancer

INSTAGRAM @UNGCANCER