stöd oss

Digitala föreläsningar

Under 2022 fortsätter Ung Cancer med digitala föreläsningar för att inspirera och sprida kunskap om hur det är att leva med och nära cancer. 

De digitala föreläsningarna sker över Zoom och det enda du behöver för att delta är en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Det kommer finnas möjlighet att både synas i video och att prata för att ställa frågor. Men det är helt frivilligt. Undrar du någonting över hur du använder zoom eller andra frågor om de digitala föreläsningarna, hör av dig till stefania@ungcancer.se.

Hoppas att vi du vill vara med och lyssna i år! 

Tidigare föreläsningar

Vårens föreläsning – Tina Nevin om sexualitet och cancer

Torsdag den 10 mars kl. 18.00 erbjuder Ung Cancer alla medlemmar att än en gång få lyssna till sexologen Tina Nevin när hon pratar om sexualitet, intimitet och cancer. Tinas föreläsning förra året var mycket uppskattad men också flera av er hade inte möjlighet att delta. Därför har vi nu bjudit in Tina att starta årets digitala föreläsningar! 

Tina Nevin är auktoriserad sexolog och legitimerad barnmorska med lång erfarenhet från bland annat ungdomsmottagningar, RFSU, RFSL och sjukvården som sexolog inom ett cancerrehabteam. Hennes föreläsning utgår från frågor från er och Tina tar upp hur en cancersjukdom och behandlingar kan påverka en person såväl fysiskt, psykiskt som socialt och existentiellt. Tina kommer att ge förslag på sätt att hitta ett eget sexuellt välbefinnande i första hand men även tillsammans med partner.

Datum: Torsdagen den 10 mars 
Tid: kl 18-19.30 med paus och frågestund. 
Anmälan: Maila till stefania@ungcancer.se
Delta anonymt: Vill du delta anonymt kan du ändra namn i Zoom-appen. Då klickar du på de tre prickarna i ditt videofönster och välj ‘Rename’.



Liknande inlägg

Ung Cancers nya generalsekreterare Therese Leijon vill påverka mer och nå fler

Therese Leijon har anställts som ny generalsekreterare för Ung Cancer. Therese kommer senast från Svenska Röda korset där hon har...

Läs mer

Att mista båda sina föräldrar

Vetskapen om att ens föräldrar en dag inte kommer finnas kvar har alltid varit ett faktum. Men att vid ung...

Läs mer
Cancerkunskap

Spring Fuck Cancer-loppet med oss i höst!

Efter vårens succé med Fuck Cancer-loppet kommer nu höstens uppföljare där du återigen har möjlighet att kombinera fysisk aktivitet med...

Läs mer
Jag vill bidra

INSTAGRAM @UNGCANCER