stöd oss

Träffar i Malmö

Här hittar du datum och information om våra träffar för närstående i Malmö med omnejd. Alla närståendemeldemmar är välkomna på träffarna och Ung Cancer står då för alla kostnader. Anmäl dig till träffarna på n.skane@ungcancer.se eller på Facebookgruppen som du hittar du här.

Träffansvariga Edvin, Ellen och Elias i Malmö

Ellen 21 år, Edvin 25 år och Elias 28 år är tre syskon alla bosatta i Malmö. Deras pappa gick bort i cancer två år efter han fick beskedet. Nu arrangerar de träffar för unga närstående och cancerdrabbade i Malmö. 

”Vi syskon känner att vi vill dela med oss av det vi lärt oss under denna period samtidigt som dessa träffar ger en möjlighet för oss att reflektera och prata med andra i liknande situationer.” / Elias. 

”Vardagen utan han är fortfarande en kamp, men vi syskon har kommit fram till att det är ganska tabubelagt att prata om sina känslor i Sverige. Att ingen vågar fråga hur det är på riktigt. Denna hemska erfarenhet har lett till att vi vill engagera oss i detta. Vi vill prata om denna hemska sjukdom. För ingen är ensam.” / Ellen.

”Jag engagerar mig i ung cancer eftersom jag vill dela mina erfarenheter med människor i liknande sits, men även höra andras tankar, funderingar och rent av träffa folk i liknande situationer. Jag tror att personer i liknande situationer har en större förståelse för en, vilket kan underlätta för våra träffar. Tillsammans är vi starkare.” / Edvin. Liknande inlägg

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024Tid: Onsdagen den 15 maj kl 18:00-19:00Plats: The Park, Magnus Ladulåsgata 1 i...

Läs mer
Ung Cancer

INSTAGRAM @UNGCANCER