stöd oss

Skrivet: 1 oktober, 2021

Självomhändertagande – en ny kurs för närstående

Idag drar Att vara närstående – en kurs om självomhändertagande igång för unga vuxna närstående! När cancern brakar in i livet gör den inte det bara för den som blir drabbad. För varje cancerbesked är vi ännu fler som står bredvid. Vi är många som vet hur svårt det är att tillåta sig själv att känna eller fokusera på sig själv när man själv inte är sjuk. Men hur orkar man i längden? Det kan låta som en klyscha men för att orka finnas där för någon annan behöver det också finnas stunder av vila och återhämtning. Stunder där de egna behoven kan få plats, oavsett vilka de behoven är.

“I mitt fall vågade jag inte visa mina känslor kring allt. Jag kände att jag på något sätt fick vara en av dom starka.” / ung vuxen närstående. 

Syfte med kursen

Självomhändertagande innefattar alla de handlingar som syftar till att hand om sig själv, sina egna behov och känslor i en påfrestande situation. Den här internetbaserade kursen är framtagen för att hjälpa dig som närstående att sätta fokus på just det.  Det vill säga: vägleda dig i hur du kan uppmärksamma och ta hand om dig själv och dina behov, även i svåra stunder.   

Därför har Ung Cancer nu tillsammans med Psykologer tagit fram en digital kurs för dig som närstående. En kurs för dig att känna igen dig, oavsett vilken roll du har. En kurs som kan vägleda dig i hur du kan uppmärksamma och ta hand om dig själv och de behov som är dina, även i svåra stunder. 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här nedan eller anmäl dig direkt här.


Liknande inlägg

Pärldag i Göteborg 16 april

Pärla armband tillsammans med oss i Göteborg och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära cancer! Våra...

Läs mer

Valberedningen söker nya styrelseledamöter!

Valberedningen söker nu ledamöter till Ung Cancers styrelse för att väljas in vid årsmötet den 9 maj 2023. Inför 2023/2024 söker...

Läs mer

Spring Göteborgsvarvet för Ung Cancer 2023

Häng med oss och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära någon med cancer!  Ung Cancer har...

Läs mer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva