stöd oss

Skrivet: 1 oktober, 2021

Självomhändertagande – en ny kurs för närstående

Idag drar Att vara närstående – en kurs om självomhändertagande igång för unga vuxna närstående! När cancern brakar in i livet gör den inte det bara för den som blir drabbad. För varje cancerbesked är vi ännu fler som står bredvid. Vi är många som vet hur svårt det är att tillåta sig själv att känna eller fokusera på sig själv när man själv inte är sjuk. Men hur orkar man i längden? Det kan låta som en klyscha men för att orka finnas där för någon annan behöver det också finnas stunder av vila och återhämtning. Stunder där de egna behoven kan få plats, oavsett vilka de behoven är.

“I mitt fall vågade jag inte visa mina känslor kring allt. Jag kände att jag på något sätt fick vara en av dom starka.” / ung vuxen närstående. 

Syfte med kursen

Självomhändertagande innefattar alla de handlingar som syftar till att hand om sig själv, sina egna behov och känslor i en påfrestande situation. Den här internetbaserade kursen är framtagen för att hjälpa dig som närstående att sätta fokus på just det.  Det vill säga: vägleda dig i hur du kan uppmärksamma och ta hand om dig själv och dina behov, även i svåra stunder.   

Därför har Ung Cancer nu tillsammans med Psykologer tagit fram en digital kurs för dig som närstående. En kurs för dig att känna igen dig, oavsett vilken roll du har. En kurs som kan vägleda dig i hur du kan uppmärksamma och ta hand om dig själv och de behov som är dina, även i svåra stunder. 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här nedan eller anmäl dig direkt här.


Liknande inlägg

STIGA Sports och Ung Cancer lottar ut årets viktigaste pingisbord

Ung Cancer har sedan slutet av 2018 haft en koppling till pingissverige genom toppspelaren och Fuck Cancer-ambassadören Truls Möregårdh och...

Läs mer
Jag vill bidra

För dyrt att drabbas av cancer

”Det går att skriva en hel roman om hur det krävs att vara frisk för att ha råd att vara...

Läs mer
Cancerkunskap

Ung Cancer tar plats i regeringens patientråd

Ett bevis på att Ung Cancers påverkansarbete ger effekt är att Ung Cancer nu blivit inbjuden att ta en plats...

Läs mer
Cancerkunskap

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer