stöd oss

Skrivet: 1 oktober, 2021

Självomhändertagande – en ny kurs för närstående

Idag drar Att vara närstående – en kurs om självomhändertagande igång för unga vuxna närstående! När cancern brakar in i livet gör den inte det bara för den som blir drabbad. För varje cancerbesked är vi ännu fler som står bredvid. Vi är många som vet hur svårt det är att tillåta sig själv att känna eller fokusera på sig själv när man själv inte är sjuk. Men hur orkar man i längden? Det kan låta som en klyscha men för att orka finnas där för någon annan behöver det också finnas stunder av vila och återhämtning. Stunder där de egna behoven kan få plats, oavsett vilka de behoven är.

“I mitt fall vågade jag inte visa mina känslor kring allt. Jag kände att jag på något sätt fick vara en av dom starka.” / ung vuxen närstående. 

Syfte med kursen

Självomhändertagande innefattar alla de handlingar som syftar till att hand om sig själv, sina egna behov och känslor i en påfrestande situation. Den här internetbaserade kursen är framtagen för att hjälpa dig som närstående att sätta fokus på just det.  Det vill säga: vägleda dig i hur du kan uppmärksamma och ta hand om dig själv och dina behov, även i svåra stunder.   

Därför har Ung Cancer nu tillsammans med Psykologer tagit fram en digital kurs för dig som närstående. En kurs för dig att känna igen dig, oavsett vilken roll du har. En kurs som kan vägleda dig i hur du kan uppmärksamma och ta hand om dig själv och de behov som är dina, även i svåra stunder. 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här nedan eller anmäl dig direkt här.

Är du i behov av stöd?

Ung Cancer finns till för unga vuxna cancerdrabbade och närstående mellan 16-30 år. Vi ger våra medlemmar möjlighet att få rehabilitering, stipendier för att få ekonomin att gå ihop och få träffa andra och uppleva en gemenskap i en tid då det är lätt att känna sig ensammast i världen.

Få stöd

Liknande inlägg

Ung Cancer lyfter unga vuxnas psykiska hälsa i möte med socialministern

Idag den 15 februari bjuder statsminister Ulf Kristersson och socialminister Jakob Forssmed in fler aktörer från civilsamhället och näringslivet till...

Läs mer
Påverkansarbete

Save the date: Digital lansering av Ung Cancers nya rapport i vår

Nära hälften av alla närstående unga vuxna har känt sig mycket ensamma, i mycket stor utsträckning. Bara en tredjedel av...

Läs mer
Påverkansarbete

Vill du vara med och skapa förändring på riktigt? Gå med i Unga vuxna-rådet! 

Vi vet att det är mycket som kan och måste bli bättre för unga vuxna som lever med eller nära...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva