stöd oss

Skrivet: 1 oktober, 2021

Självomhändertagande – en ny kurs för närstående

Idag drar Att vara närstående – en kurs om självomhändertagande igång för unga vuxna närstående! När cancern brakar in i livet gör den inte det bara för den som blir drabbad. För varje cancerbesked är vi ännu fler som står bredvid. Vi är många som vet hur svårt det är att tillåta sig själv att känna eller fokusera på sig själv när man själv inte är sjuk. Men hur orkar man i längden? Det kan låta som en klyscha men för att orka finnas där för någon annan behöver det också finnas stunder av vila och återhämtning. Stunder där de egna behoven kan få plats, oavsett vilka de behoven är.

“I mitt fall vågade jag inte visa mina känslor kring allt. Jag kände att jag på något sätt fick vara en av dom starka.” / ung vuxen närstående. 

Syfte med kursen

Självomhändertagande innefattar alla de handlingar som syftar till att hand om sig själv, sina egna behov och känslor i en påfrestande situation. Den här internetbaserade kursen är framtagen för att hjälpa dig som närstående att sätta fokus på just det.  Det vill säga: vägleda dig i hur du kan uppmärksamma och ta hand om dig själv och dina behov, även i svåra stunder.   

Därför har Ung Cancer nu tillsammans med Psykologer tagit fram en digital kurs för dig som närstående. En kurs för dig att känna igen dig, oavsett vilken roll du har. En kurs som kan vägleda dig i hur du kan uppmärksamma och ta hand om dig själv och de behov som är dina, även i svåra stunder. 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här nedan eller anmäl dig direkt här.


Liknande inlägg

Ung Cancer söker praktikant inom medlems- och eventverksamhet 2023

”Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi...

Läs mer

Ung Cancers nya generalsekreterare Therese Leijon vill påverka mer och nå fler

Therese Leijon har anställts som ny generalsekreterare för Ung Cancer. Therese kommer senast från Svenska Röda korset där hon har...

Läs mer

Spring Fuck Cancer-loppet med oss i höst!

Efter vårens succé med Fuck Cancer-loppet kommer nu höstens uppföljare där du återigen har möjlighet att kombinera fysisk aktivitet med...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva