stöd oss

Skrivet: 9 januari, 2023

Fuck Cancer – årets viktigaste dokumentär har premiär på TV4play

Tänk dig… Du har precis tagit studenten, flyttat till första lägenheten, planerar att resa jorden runt med kompisarna, fått ditt första barn, påbörjat din drömutbildning eller blivit kär. Då slår cancern till och livet förändras för alltid. Väldigt sällan syns eller hörs dom unga vuxnas röster, trots att över 800 drabbas årligen. Dokumentären fuckcancer skildrar rösterna för 6 av Ung Cancers nästan 4500 medlemmar. Unga vuxnas tankar och känslor kring den resa som en cancerdiagnos kan föra med sig när ett liv som ska börja sätts på paus.

“Dokumentären Fuck Cancer visar på verkligheten för Ung Cancers medlemmar som drabbas av cancer. Jag hoppas att vi genom dokumentären kommer att kunna skildra våra medlemmars situation, deras behov och vilket stöd som verkligen behövs för en grupp som ofta glöms bort – dom som är unga vuxna”, säger Therese Leijon, generalsekreterare för Ung Cancer.

Se den, dela den, berätta om den

Se Fuck Cancer dokumentären på TV4play här!

Tack till alla som gjort denna dokumentär till årets viktigaste

Tack till alla medverkande Carl, Lovisa, Paula, Emma, Christian och Mikaela som delat med sig av sina erfarenheter. Ett stort tack till Stephan Wilson, Anna Lygnebrant och Idéstorm för ert engagemang för unga vuxna cancerdrabbade, för att ni producerat den här oerhört viktiga dokumentärfilmen där dom medverkande själva får berätta sin historia.

Vi finns för unga vuxna

Ung Cancer är en fristående ideell organisation för unga vuxna mellan 16-30 år som själva drabbats eller är nära någon som drabbats av cancer. Det är en grupp som ofta glöms i vården men där den psykiska ohälsan är stor, dödligheten är högre i många diagnoser och dom långsiktiga konsekvenserna är enorma.

Att vara medlem i Ung Cancer är gratis för den som är ung vuxen cancerdrabbad eller närstående och du får du tillgång till alla former av direkt och personligt stöd genom att erbjuda socialt, ekonomiskt, rehabiliterande och individuellt stöd.

Läs mer här om vilket stöd du kan få!


Liknande inlägg

Ung Cancer lyfter unga vuxnas psykiska hälsa i möte med socialministern

Idag den 15 februari bjuder statsminister Ulf Kristersson och socialminister Jakob Forssmed in fler aktörer från civilsamhället och näringslivet till...

Läs mer
Påverkansarbete

Save the date: Digital lansering av Ung Cancers nya rapport i vår

Nära hälften av alla närstående unga vuxna har känt sig mycket ensamma, i mycket stor utsträckning. Bara en tredjedel av...

Läs mer
Påverkansarbete

Vill du vara med och skapa förändring på riktigt? Gå med i Unga vuxna-rådet! 

Vi vet att det är mycket som kan och måste bli bättre för unga vuxna som lever med eller nära...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva