stöd oss

Vi finns

Ung Cancer har funnits sedan 2011 och har sedan dess framförallt använt sig av det starka uttryck Fuck Cancer som slogan. Det har varit effektivt och någonting som fått stor spridning. Det har kunnat spegla en ung organisations krigaranda och vilja att synas. Men organisationen har mognat genom åren och det fanns en vilja att hitta något som var mer inkluderande och djupare än bara fighting spirit, ett uttryck som faktiskt visar det man söker sig till Ung Cancer för.

2018 skapades därför Vi Finns, ett manifest och en film för att visa hur det är att vara ung vuxen som lever med eller nära cancer.

Vi finns

Vi finns här, mitt i vardagen och närmare än många tror. 
Vi är de unga, som var på väg ut i livet. 
Vi är vännerna, syskonen och föräldrarna. 
Vi är de som älskar. 
Vi är den oroliga själen som söker mening. 
Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi lyfter tillsammans. Vi skingrar mörkret, tänder ljuset och väcker glädjen. Vi hittar hoppet, ställer in kompassen och håller varandra i handen. Vi finns där, varje steg på vägen. 
Vi är de som lever med cancer. Och vi har något som ger kraften att fortsätta dag efter dag: vi har varandra. 

Det är därför vi finns. Liknande inlägg

Ung Cancers nya generalsekreterare Therese Leijon vill påverka mer och nå fler

Therese Leijon har anställts som ny generalsekreterare för Ung Cancer. Therese kommer senast från Svenska Röda korset där hon har...

Läs mer

Att mista båda sina föräldrar

Vetskapen om att ens föräldrar en dag inte kommer finnas kvar har alltid varit ett faktum. Men att vid ung...

Läs mer
Cancerkunskap

Spring Fuck Cancer-loppet med oss i höst!

Efter vårens succé med Fuck Cancer-loppet kommer nu höstens uppföljare där du återigen har möjlighet att kombinera fysisk aktivitet med...

Läs mer
Jag vill bidra

INSTAGRAM @UNGCANCER