stöd oss

Skrivet: 3 januari, 2019

Nu söker vi volontärer till de första stoppen för turnén 2019!

Ung Cancer söker dig som under 2019 vill vara med och skapa nya mötesplatser där vi tillsammans kan göra ännu större skillnad för unga vuxna cancerberörda. Det som vi tidigare kallat för “Pärldagar” utvecklas och de nya mötesplatserna får namnet ”Fuck Cancer Days”!
Vill du vara med och finnas där tillsammans med oss och göra skillnad för unga vuxna cancerberörda? Då är du den volontär vi söker!
Vilka är Ung Cancer och vad gör vi? 

Vad är ”Fuck Cancer Days”?

”Fuck Cancer Days” erbjuder en mötesplats för alla som vill ge sitt stöd, som har en koppling till cancer eller som vill få information om Ung Cancer och unga vuxna cancerberörda. De före detta ”pärldagarna”, där man pärlat ”Fuck-Cancer armbanden”, kommer göras om till nya mötesplatser. Vi kommer självklart komma till våra tidigare pärlstäder, men nu är det dessutom dags att besöka fler städer, utöver våra stopp i Göteborg, Stockholm, Malmö och Umeå. Detta genom att Ung Cancer åker ut på turné under 2019 med syfte att finnas i fler städer och nå ut till fler. Ung Cancers personal kommer totalt göra 12 stopp under 2019, där vi 10 mars startar turnén med Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö. Därför söker vi just dig som vill vara med och hjälpa till som volontär i dessa städer.

Vad innebär det att vara volontär för ”Fuck Cancer Days”?

Som volontär för ”Fuck Cancer Days” är du med och stöttar oss på plats samtidigt som du gör skillnad för unga vuxna cancerberörda och finns där tillsammans med oss, varje steg på vägen.
Du hjälper oss att uppnå syftet med “Fuck Cancer Days” mötesplatserna. Det innebär att du hjälper oss öka kännedomen kring Ung Cancer som organisation, hos besökarna och hos allmänheten, samt att öka kunskapen om hur det är att leva med eller nära cancer. Du hjälper oss att etablera unga vuxna som målgrupp och stärka kopplingen mellan Ung Cancer som organisation och Fuck Cancer som varumärke. Därmed skapar du också förutsättningar för oss att få in ekonomiska medel som gör att vi kan kan göra skillnad för unga vuxna cancerberörda.
Arbetet som volontär innebär att du åtar dig att utföra uppdraget helt ideellt vid minst ett tillfälle, dvs helt utan ekonomisk ersättning. För Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö är “Fuck Cancer Days” för tillfället inplanerat till söndag den 10 mars och arbetet rör sig om ca: 6-7 timmar. Samtidigt som du är en viktig del av vår organisation blir du också en del av den gemenskap som skapas och vem vet, du kanske till och med träffar vänner för livet.

Bor du inte i Umeå, Stockholm, Göteborg eller Malmö men vill hjälpa till som volontär?

Möjligheten kan dyka upp! Eftersom Ung Cancer åker ut på turné och kanske kommer till eller nära din stad, så kan det fortfarande finnas möjlighet att hjälpa till i dessa städer. (Volontäransökan för de andra städerna kommer att läggas ut när alla turnéstoppen är satta.)

Kommer man fortfarande att kunna pärla armband under ”Fuck Cancer Days”?

Ja, man kommer fortfarande att kunna pärla armband under ”Fuck Cancer Days”, men huvudfokus kommer inte ligga på själva pärlandet och produktionen av Fuck Cancer-armbanden som det tidigare har gjort, utan på att informera och skapa mötesplatser. Vi kommer erbjuda bland annat medlemsföreläsningar, externa föreläsare, medlemsträffar, försäljning av våra produkter/gåvor samt fika, och för de som vill så kommer det finnas möjlighet att pärla, knyta och packa armband.

Volontäruppdrag: 

Arbetet som volontär innebär att du är behjälplig och utför de arbetsuppgifter som ansvariga tilldelar dig. Det kan vara allt ifrån att informera om Ung Cancer, till att ta emot besökare och stå vid entrén, fotografera och filma Fuck Cancer Days, hjälpa till med försäljning, stötta vid föreläsningarna och hjälpa till med pärlandet samt packandet av armbanden.


Som informationsansvarig har du ansvar över att föreläsningarna, dess schema samt att teknik funkar och finns på plats. Du ansvarar för att volontärerna har den information och utbildning som behövs och du är övergripande ansvarig för kommunikationen med ”Fuck Cancer days” lokalen.


Som pärl- och säljansvarig så ansvarar du över pärlstationen, dvs allt ifrån frakt av material, information kring pärlande, knytande och packande av armband. Du ansvarar för att utbilda volontärer i pärlande, knytande och packande samt ansvarig över vår försäljning av produkter/gåvor. Du kommunicerar också med ”Fuck Cancer days” lokalen gällande frakt och förvaring av armband och produkter/gåvor.

Ansökningsprocess

Du ansöker om att bli volontär för ”Fuck Cancer Days” dagarna genom fylla i vår ansökan samt vilket volontäruppdrag du söker till och i vilken stad. I ansökan ska du också motivera varför du vill jobba som volontär och vad det betyder för dig. Länk till ansökan hittar du nedan.
Vi går igenom volontäransökningarna löpande och kontaktar dig så snart vi kan efter det att du skickat in ansökan till oss. Sista ansökningsdagen för volontärarbete i Umeå är 31 januari 2019.  För Stockholm, Göteborg och Malmö så är ansökan nu stängd för detta tillfälle. Vi kommer inte ta emot spontanansökningar, men det kommer att komma fler chanser längre fram, håll utkik!
Åldersgräns för våra volontäruppdrag är 18år.
Om du blir antagen som volontär för Ung Cancer så åtar du dig uppgiften att vara på plats vid minst ett ”Fuck Cancer Days” tillfälle. Det är av stor vikt för Ung Cancer att du som ansöker som volontär redan nu vet om att du kommer ha möjlighet att delta vid det tillfälle du ansöker till. Detta för att vi är högst beroende av de volontärer som väljs ut och därmed vill vi kunna räkna med att du kommer vara på plats.
Klicka här för att ansöka om att bli volontär redan idag
Har du några frågor kring volontärarbetet? Maila till info@ungcancer.se
 

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024Tid: Onsdagen den 15 maj kl 18:00-19:00Plats: The Park, Magnus Ladulåsgata 1 i...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva