stöd oss

Skrivet: 10 mars, 2019

Möt Linnéa Hjort – skapare av Ung Cancers nya armband

Sedan 2012 har våra armband fått representera den frustration, sorg och ilska som cancer bär med sig. Men de har också representerat gemenskap, kärlek och stöd som varje människa visar genom att bära ett armband. De har representerat unga vuxna cancerberörda – men nu är det dags för de unga vuxna cancerberörda att få representera armbanden.
Tillsammans med våra medlemmar har Ung Cancer tagit fram ett nytt armband och efter en intern designtävling tidigare i år har en representant hittats. Möt Linnéa Hjort – ung vuxen cancerdrabbad och skapare av Fuck Cancer-armbandet 2019.
Efter att ha spenderat flera år utomlands bestämde sig Linnéa att flytta hem till Stockholm igen. Under en längre period kände hon sig trött och hängig, hon fick ingen ny energi. December 2017 åkte hon in till sjukhuset för akut anemi. Någon månad senare diagnostiserades hon med bröstcancer. Läkarna upptäckte sedan cancer i armhålan och metastaser i levern. I ett år har hon nu behandlats – av cellgifter, operation och strålbehandlingar. Metastaserna går inte längre att se tack vare de tunga strålbehandlingarna och trots att Linnéas diagnos anses vara obotlig är hon fortfarande hoppfull.
För Linnéa representerar armbandet flera saker. De olika färgerna har fått symbolisera olika typer av cancer – rosa står för bröstcancer, blå för testikelcancer och turkos för annan typ av cancer. Men färgerna har också fått representera det faktum att alla kan drabbas. Armbandet är ett försök till att finna harmoni bland alla de känslor som uppstår kring en cancerdiagnos.
”Jag skulle vilja hylla harmonin som jag personligen tycker är svår att hitta i det kaos som cancern bär med sig men som jag ändå tror går att hitta, bland annat genom Ung Cancer. Tack vare dem har jag som drabbad en plattform där jag kan träffa andra i samma situation, något som ger mig någon slags ro, hopp och harmoni i detta elände.”
Utöver försäljningen arrangerar organisationen även Fuck Cancer Days där man kommer kunna hjälpa till att pärla, knyta och packa de nya armbanden. Evenemangen gick av stapeln den 10 mars i Göteborg, Malmö och Umeå, är gratis och välkomnar alla som vill vara med och bidra.
Intäkterna från armbandsförsäljningen går till Ung Cancers arbete med att informera och debattera, skapa mötesplatser och ge personligt stöd åt unga vuxna som lever med eller nära cancer. Gå in på vår webshop för att kunna köpa armbandet.

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Ansök om en plats till vårt närståendeläger

I vår anordnar Ung Cancer en långhelg för dig som närstående, tillsammans med Svenska turistföreningen – STF. Lägret hålls i...

Läs mer
Få stöd

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva