stöd oss

Skrivet: 10 mars, 2019

Möt Linnéa Hjort – skapare av Ung Cancers nya armband

Sedan 2012 har våra armband fått representera den frustration, sorg och ilska som cancer bär med sig. Men de har också representerat gemenskap, kärlek och stöd som varje människa visar genom att bära ett armband. De har representerat unga vuxna cancerberörda – men nu är det dags för de unga vuxna cancerberörda att få representera armbanden.
Tillsammans med våra medlemmar har Ung Cancer tagit fram ett nytt armband och efter en intern designtävling tidigare i år har en representant hittats. Möt Linnéa Hjort – ung vuxen cancerdrabbad och skapare av Fuck Cancer-armbandet 2019.
Efter att ha spenderat flera år utomlands bestämde sig Linnéa att flytta hem till Stockholm igen. Under en längre period kände hon sig trött och hängig, hon fick ingen ny energi. December 2017 åkte hon in till sjukhuset för akut anemi. Någon månad senare diagnostiserades hon med bröstcancer. Läkarna upptäckte sedan cancer i armhålan och metastaser i levern. I ett år har hon nu behandlats – av cellgifter, operation och strålbehandlingar. Metastaserna går inte längre att se tack vare de tunga strålbehandlingarna och trots att Linnéas diagnos anses vara obotlig är hon fortfarande hoppfull.
För Linnéa representerar armbandet flera saker. De olika färgerna har fått symbolisera olika typer av cancer – rosa står för bröstcancer, blå för testikelcancer och turkos för annan typ av cancer. Men färgerna har också fått representera det faktum att alla kan drabbas. Armbandet är ett försök till att finna harmoni bland alla de känslor som uppstår kring en cancerdiagnos.
”Jag skulle vilja hylla harmonin som jag personligen tycker är svår att hitta i det kaos som cancern bär med sig men som jag ändå tror går att hitta, bland annat genom Ung Cancer. Tack vare dem har jag som drabbad en plattform där jag kan träffa andra i samma situation, något som ger mig någon slags ro, hopp och harmoni i detta elände.”
Utöver försäljningen arrangerar organisationen även Fuck Cancer Days där man kommer kunna hjälpa till att pärla, knyta och packa de nya armbanden. Evenemangen gick av stapeln den 10 mars i Göteborg, Malmö och Umeå, är gratis och välkomnar alla som vill vara med och bidra.
Intäkterna från armbandsförsäljningen går till Ung Cancers arbete med att informera och debattera, skapa mötesplatser och ge personligt stöd åt unga vuxna som lever med eller nära cancer. Gå in på vår webshop för att kunna köpa armbandet.


Liknande inlägg

Ung Cancer-milen blev succé

Under 2-11/april pågick Ung Cancer-milen runt om i Sverige. Vårt alldeles egna lopp där försäljningen av löparplatser gick till vår...

Läs mer
Jag vill bidra

Spring för Ung Cancer i vårt första digitala lopp

Efter satsningar i form av Göteborgsvarvet och #jagspringerförungcancer kombineras nu fysisk aktivitet med givande i vårt första egna lopp :...

Läs mer
Jag vill bidra

Markus familj skänker pengar till Ung Cancer i hans minne

Markus var en omtyckt kille på väg att ta steget ut i vuxenlivet. Han hade goda framtidsutsikter och drömmar om...

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer