stöd oss

Skrivet: 27 september, 2020

Månadens givare september – SC Styling

På lagret i Uppsala ryms alla typer av tillbehör och delar för att kunna styla din bil. Ett glatt gäng på 15 personer arbetar tillsammans för att se till att svenska bilar blir lite snyggare för varje dag. På ena väggen hänger dock en ny detalj, ett diplom från Ung Cancer som visar att SC Styling blivit Ung Cancer-vänner och stöttar unga vuxna cancerberörda.

SC Styling grundades 2004 med målet inställt på att bli störst inom bilstyling. Idag arbetar där 15 personer som utformar ett grymt gäng, alla med samma mål, att göra svenska bilar lite snyggare. Men företaget och dess anställde har likt många andra också kommit i kontakt med cancer genom sitt arbete. Första gången som cancern kom riktigt nära var när bilbyggaren Daniel Moberg drabbades, en person som SC Styling hade nära kontakt med.

“Vi sponsrade hans projektbil ”Hulken” som han ställde ut fram tills cancern tog honom från oss.” säger Karl Östlund, VD på SC Styling. 

Cancern gjorde sig påmind igen

Även så sent som förra året gjorde sig cancern sig påmind när ytterligare en bilbyggare, Fredrik Borbos, som sponsrades av SC Styling gick bort i sjukdomen. VD:n Karl Östlund beskriver att cancer är något som man ska mötas tillsammans i oavsett om man själv är sjuk eller berörs av någon som har cancer. Just därför är Ung Cancer så otroligt viktig i samhället. Dom ger stöd åt alla som behöver och finns där när känslor, ovisshet och tankar snurrar om varandra.

SC Styling är sen en månad tillbaka både stolta Ung Cancer-vänner och exponerar Ung Cancer via sin hemsida och delar information om Ung Cancer i sina sociala medier. De har dessutom blivit återförsäljare och säljer Fuck Cancer-armband i sin webshop där pengarna går direkt till organisationen. 

“Vi hörde av oss till Ung Cancer och fick jättebra kontakt. Eftersom många av våra kunder är i åldersgruppen som Ung Cancer riktar sig till kändes det som ett naturligt samarbete” säger Sebastian Winding, Marknadschef på SC Styling.

Vi på Ung Cancer kunde inte vara gladare över SC Stylings engagemang och det de gör för unga vuxna cancerdrabbade och närstående. SC Styling <3 Ung Cancer.

Blev du inspirerad av SC Stylings engagemang och vill engagera ditt företag? Klicka här för mer information om hur ni kan bli stödföretag till Ung Cancer och Klicka här för mer information om hur ni kan bli återförsäljare.


Liknande inlägg

Tack för 2020!

Att året 2020 kommer gå till historien, det är vi nog alla överens om. Att pandemins intågande satte Ung Cancers verksamhet på prov...

Läs mer
Ung Cancer

“Att vara ung vuxen närstående är inget jag skulle önska någon att behöva uppleva, inte ens min värsta fiende.”

Sara var 13 år när insjuknade hennes pappa i cancer. Strax över ett år senare gick han bort. Det stöd...

Läs mer
Kampanj

Glad sommar och tack för den här våren!

Det har varit en speciell vår som inneburit stora förändringar för många. Vi har hittat nya vägar och trots rådande situation...

Läs mer
Ung Cancer

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer