stöd oss

Skrivet: 12 september, 2017

"Mamma är med varje steg på vägen”

Ända sedan Julia Flinks mamma gick bort i cancer 2011 har hon hanterat sorgen genom att skriva. Nu har hon samlat texterna i en bok som heter Varje steg på vägen, döpt efter en textrad från hennes mammas favoritlåt.

”Hela jag sögs iväg av en våg, allt blev svart och jag ville bara spy”.
Så beskriver Julia Flink sina känslor i boken när hon fick beskedet att hennes mamma hade fått skivepitelcancer. Nio månader senare gick mamma Anneli bort.
Under mammans var sjukdomstid skrev Julia ner sina tankar för att ”få det ur huvudet” och efter hennes bortgång fortsatte Julia att skriva i flera år. I våras bestämde hon sig göra en bok som nu släpps.
Bokens första del är som en dagbok från sjukdomstiden medan den andra delen handlar om andra aspekter av livet.
– Efter att hon dog kändes det som att jag hade mer att berätta. Min förhoppning är att hjälpa alla som varit i liknande situationer– allt från dåliga förhållanden till att leva med anorexia, berättar Julia.
Arbetet med boken har varit långt ifrån enkelt, vissa gånger har hon brutit ihop och tvingats pausa skrivandet. Samtidigt har det varit ett sätt att bearbeta sorgen och saknaden efter hennes mamma.
Nu hoppas hon att hennes ord kan hjälpa andra närstående i deras mörkaste stunder.
– Jag vill inte att någon ska känna sig ensam. När man upplever sorg kan man känna sig så himla ensam, även om man har massor av människor kring sig. Ingen förstår just ens egen situation.
Boktiteln Varje steg på vägen kommer från Whitney Houstons låt I will always love you. Det var mamma Annelis favoritlåt och raden står skriven på hennes gravsten. Idag känner Julia också att hennes mamma är med henne ”varje steg på vägen”.
– Livet är upp och ner och jag kommer alltid bära med mig min sorg och ångest men det är hanterbart nu. Jag är lycklig.
Julia har valt att skänka en del av vinsten från sin bok till oss på Ung Cancer, vilket vi tycker är helt fantastiskt. Stort tack!
Boken går att köpa på Adlibris hemsida.


Liknande inlägg

Ung Cancer-milen blev succé

Under 2-11/april pågick Ung Cancer-milen runt om i Sverige. Vårt alldeles egna lopp där försäljningen av löparplatser gick till vår...

Läs mer
Jag vill bidra

Ung Cancer tar grepp om bollarna i ny kampanj på Sveriges golfbanor

När årets golfsäsong startar kommer många av landets spelare mötas av ett budskap om att hålla koll på bollarna, fast...

Läs mer
Kampanj

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 5 maj 2021

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 5 maj 2021Tid: Onsdagen den 5 maj kl 17:00-18:00Plats: Digitalt via Zoom Vad är ett...

Läs mer
Ung Cancer

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer