stöd oss

Skrivet: 12 september, 2017

"Mamma är med varje steg på vägen”

Ända sedan Julia Flinks mamma gick bort i cancer 2011 har hon hanterat sorgen genom att skriva. Nu har hon samlat texterna i en bok som heter Varje steg på vägen, döpt efter en textrad från hennes mammas favoritlåt.

”Hela jag sögs iväg av en våg, allt blev svart och jag ville bara spy”.
Så beskriver Julia Flink sina känslor i boken när hon fick beskedet att hennes mamma hade fått skivepitelcancer. Nio månader senare gick mamma Anneli bort.
Under mammans var sjukdomstid skrev Julia ner sina tankar för att ”få det ur huvudet” och efter hennes bortgång fortsatte Julia att skriva i flera år. I våras bestämde hon sig göra en bok som nu släpps.
Bokens första del är som en dagbok från sjukdomstiden medan den andra delen handlar om andra aspekter av livet.
– Efter att hon dog kändes det som att jag hade mer att berätta. Min förhoppning är att hjälpa alla som varit i liknande situationer– allt från dåliga förhållanden till att leva med anorexia, berättar Julia.
Arbetet med boken har varit långt ifrån enkelt, vissa gånger har hon brutit ihop och tvingats pausa skrivandet. Samtidigt har det varit ett sätt att bearbeta sorgen och saknaden efter hennes mamma.
Nu hoppas hon att hennes ord kan hjälpa andra närstående i deras mörkaste stunder.
– Jag vill inte att någon ska känna sig ensam. När man upplever sorg kan man känna sig så himla ensam, även om man har massor av människor kring sig. Ingen förstår just ens egen situation.
Boktiteln Varje steg på vägen kommer från Whitney Houstons låt I will always love you. Det var mamma Annelis favoritlåt och raden står skriven på hennes gravsten. Idag känner Julia också att hennes mamma är med henne ”varje steg på vägen”.
– Livet är upp och ner och jag kommer alltid bära med mig min sorg och ångest men det är hanterbart nu. Jag är lycklig.
Julia har valt att skänka en del av vinsten från sin bok till oss på Ung Cancer, vilket vi tycker är helt fantastiskt. Stort tack!
Boken går att köpa på Adlibris hemsida.


Liknande inlägg

Pärldag i Göteborg 16 april

Pärla armband tillsammans med oss i Göteborg och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära cancer! Våra...

Läs mer

Valberedningen söker nya styrelseledamöter!

Valberedningen söker nu ledamöter till Ung Cancers styrelse för att väljas in vid årsmötet den 9 maj 2023. Inför 2023/2024 söker...

Läs mer

Spring Göteborgsvarvet för Ung Cancer 2023

Häng med oss och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära någon med cancer!  Ung Cancer har...

Läs mer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva