stöd oss

Skrivet: 17 juli, 2023

Lina deltog i Träning på dina villkor 2023 – ”Helt magiskt”

Det har startat en process till ett hälsosammare liv och visat att jag visst kan träna

I våras var det dags återigen för det digitala tränings-och hälsoprogrammet Träning på dina villkor. 15 stycken deltog i programmet som riktar sig till alla Ung Cancers medlemmar som vill ha hjälp med att kicka igång sin träning, oberoende var de befinner sig. Innehållet i programmet sträckte sig från mindfulness, yoga och stresshantering till fysisk träning, kost och individuell coachning som hölls av Athléticas experter. Lina som är 26 år och bor i Umeå var en av vårens deltagare.

För mig innebar det ett första steg att prioritera mig själv och min hälsa. Jag har alltid satt andra framför mig och nu ville jag hitta ett hälsosammare liv. Detta har varit en kickstart på en resa mot ett friskare och piggare liv

På mina villkor

Programmet som pågick under sex veckor innehöll bland annat föreläsningar om kost, stress och motivation, individuella samtal med coach, individanpassat träningsprogram och live-sända träningar med olika fokusområden.

Lina hade tidigare testat andra träningsprogram, som hon upplevt varit på en för avancerad nivå.

Så jag tänker att nu kanske jag äntligen klara av ett träningsprogram när detta skulle ske på mina villkor”, berättar Lina.

Tidigare utmaningar, ny inspiration och pepp till andra

Efter sex veckor berättar Lina fått hon massor av inspiration och ser framemot att sätta upp nya mål med träningen. Det som var viktigast för henne med träningsprogrammet var att prioritera sig själv och vara med på alla pass. Nu tar hon sommaren som den kommer men tänker växla upp i höst.

Det var helt magiskt. Att först få bli coachad av Johanna för att få en bra start och sätta rimliga mål var så bra till alla digitala träningspass. Jag har svårt för att att mig iväg till gymmet och då var dessa träningspass helt underbara”

Innan sin medverkan i Träning på dina villkor förklarar Lina att motivationen varit en utmaning.

Jag hade svårt med motivationen och hade en bild av mig själv att jag inte kan träna. Hade även en dålig relation till mat, jag såg mycket mat som dålig istället för näring till kroppen

Till andra medlemmar som är i behov av denna typ av stöd och funderar på att ansöka till nästa års träningsprogram delar Lina med sig av sina tankar.

Om du är redo att sätta dig först för en gång skull så ska du göra detta. Du måste prioritera dig och få en bra hälsa för att kunna finnas för andra. Alla träningspass spelas in, så om livet kommer emellan så kan man köra passen dagen efter, vilket är jättebra

Träning på dina villkor 2024

Nästa omgång av Träning på dina villkor drar igång våren 2024 för Ung Cancers medlemmar. För dig som inte än är medlem, allt du behöver göra är att ansöka om medlemskap här så har du möjlighet att söka när till nästa omgång.

Vid frågor maila till info@ungcancer.se.

Är du i behov av stöd?

Ung Cancer finns till för unga vuxna cancerdrabbade och närstående mellan 16-30 år. Vi ger våra medlemmar möjlighet att få rehabilitering, stipendier för att få ekonomin att gå ihop och få träffa andra och uppleva en gemenskap i en tid då det är lätt att känna sig ensammast i världen.

Få stöd

Liknande inlägg

Ung Cancer lyfter unga vuxnas psykiska hälsa i möte med socialministern

Idag den 15 februari bjuder statsminister Ulf Kristersson och socialminister Jakob Forssmed in fler aktörer från civilsamhället och näringslivet till...

Läs mer
Påverkansarbete

Save the date: Digital lansering av Ung Cancers nya rapport i vår

Nära hälften av alla närstående unga vuxna har känt sig mycket ensamma, i mycket stor utsträckning. Bara en tredjedel av...

Läs mer
Påverkansarbete

Bli Ung Cancers föreläsare och representant 

Vill du dela din historia och föreläsa om unga vuxna för vård och beslutsfattare? Eller vill du företräda Ung Cancer...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva