stöd oss

UF-Företag

Vi på Ung Cancer gillar ungt företagande! Att starta UF-företag är bra erfarenhet att ha med sig när det är dags att börja plugga eller ta sig vidare på arbetsmarknaden. Extra fint tycker vi så klart att det är när man under sitt UF-år väljer att göra lite extra skillnad och finnas där för Ung Cancer. Här har vi samlat lite information för dig som driver eller funderar på att driva UF-Företag för att svara på de vanligaste frågorna som vi brukar få.

Samla in pengar genom ditt UF-Företag

Det absolut lättaste sättet att kombinera sitt UF-företag med att finnas där för Ung Cancer, är att starta en insamling. Det andra UF-företag gjort tidigare, är att man gör en produkt, bok, tillhandahåller en tjänst eller liknande där en viss summa av försäljningen går till oss. Vissa väljer att skänka en klumpsumma när man avvecklar företaget och andra har en insamling igång vid sidan av sitt företag som är igång under hela tiden som företaget drivs. För att lättare nå till många med sin insamling kan man antingen starta en den på vår hemsida eller till förmån för oss på Facebook. Vad man tycker är enklast väljer man helt själv!

Hur får man använda Fuck Cancer?

Cancer är en vidrig sjukdom. En vidrig sjukdom som stampar in i människors liv utan att visa någon respekt eller hänsyn. En sjukdom som tar liv och skapar oändligt mycket sorg och oro. Därför är det okej att hata cancer. Det är okej att vara arg, skrika och använda fula ord. Det är helt enkelt okej att säga ”Fuck Cancer”. Vi använder inte orden ”Fuck Cancer” med syfte att vara våldsamma eller sexistiska, utan för att visa att cancern inte har något här att göra och om den skulle dyka upp ger vi oss iaf inte utan strid.

Uttrycket ”Fuck Cancer” är sedan 2012 varumärkesskyddat och Ung Cancer äger rätten att använda det i tryck samt som namn på event. Det innebär även att andra inte får använda uttrycket på olika produkter så som armband eller kläder. Något som gäller även både om pengarna skulle gå till Ung Cancer, eller om man hade tänkt skänka pengarna till en annan organisation. Det är inget vi gör för att vara elaka eller småaktiga, vi är tvärt om jätteglada för att man vill hjälpa oss, men vi gör det för att vi alltid ska kunna stå och svara för allt som har med Fuck Cancer att göra.

Hur får man använda Ung Cancers logotyper?

Alla som samlar in pengar för Ung Cancer får använda sig av våra insamlingslogotyper på eventuella hemsidor eller om man vill trycka något material. Men man får inte använda sig av vår vanliga Ung Cancer-logotyp eller Fuck Cancer-logotyp hur som helst. Har du frågor om vilka logotyper man får använda kan du alltid kontakta info@ungcancer.se

Att sälja och/eller pärla Fuck Cancer-armband

Vi tycker att det är jättekul att andra vill hjälpa till att sälja våra Fuck Cancer-armband. Men tyvärr så kan vi i dagsläget inte erbjuda andra att sälja våra armband. Det är av flera olika anledningar, men framförallt eftersom det  är administrativt svårt för oss att hantera i dagsläget. Därför tycker vi det är bäst om de bara säljs på vår hemsida eller hos våra officiella återförsäljare och på event där vi medverkar, så blir reglerna samma för alla.

Detsamma gäller tyvärr även när det kommer att ha egna pärldagar och att pärla våra armband. Vill man pärla våra armband så är man alltid välkommen att besöka någon av våra pärldagar, eller event som vi medverkar på. Vill du läsa mer om var du kan pärla så klicka här.
Om du känner att du har fler frågor eller funderingar kan du alltid kontakta info@ungcancer.se.Liknande inlägg

Oscar om sitt livs tuffaste besked

”Tre dagar efter min 27-åriga födelsedag, den 23:e april 2018, fick jag mitt livs tuffaste besked. Jag fick veta att...

Läs mer
Cancerkunskap

Resurs800 får stödperson

Resurs 800 är ett nytt projekt som vill förbättra stödet till unga vuxna cancerdrabbade i norra sjukvårdsregionen. Projektet vänder sig...

Läs mer
Ung vuxen

Månadens givare i november – Sandras julkulor

“Vad kan vi göra för att ingen ska få cancer mamma?” Den frågan fick Sandra Jönsson av sin 7 år...

Läs mer
Jag vill bidra

INSTAGRAM @UNGCANCER