stöd oss

Skrivet: 23 september, 2024

Albin designar årets närståendearmband för att hedra sin fru Chera

När Albins fru Chera diagnostiserades med leukemi bara tre veckor efter deras första dejt, förändrades livet för alltid. Genom kärlek, hopp och beslutsamhet skapade de minnen som nu lever vidare i årets närståendearmband, designat av Albin själv. Här är berättelsen om deras liv tillsammans.

”Det var en solig söndag den 13 mars 2022. Chera och jag promenerade längs Eriksbergskajen med hennes hund Tyson – och det var där allt började. Bara tre veckor efter vår första dejt blev hon diagnostiserad med leukemi. Under Cheras första tid på sjukhuset och hennes första två behandlingar var jag inte så delaktig då vår relation var väldigt ny. Men efter det var jag med på allt. 

Chera var inte bara en person, hon var en kraft. Hon hade en personlighet som lyste upp rummet så snart hon steg in. Det var omöjligt att inte påverkas av hennes närvaro. Chera hade alltid en positiv inställning, och brukade säga: Man är inte sin sjukdom. Hennes mål var att visa att även när livet är som svårast, kan man fortfarande leva fullt ut och göra det bästa av det. Och det var precis vad hon gjorde. Hon förlorade aldrig sin kamp, för varje dag hon steg ur sängen var en seger – det var forskningen som inte hängde med.

Under och efter behandlingen

Efter ett slutbesked från läkarna månader efter så förlovade vi oss, och gifte oss i december 2022. Trots hennes sjukdom levde vi så normalt som möjligt, och vi gjorde det bästa av den situation vi befann oss i. Cheras tro, mod och kämpaglöd gav oss sex oförglömliga månader som gifta innan hennes kropp till slut inte orkade mer. Den 18 maj 2023 tog hon sitt sista andetag.

Efter Cheras bortgång

Första månaderna efter Chera hade gått bort kunde jag gråta så fort jag såg en bild, en video eller något som påminde mig om henne. Idag så ler jag oftast istället, jag blir såklart också ledsen ibland, men jag tänker mer på de fina minnena vi skapade och inte det hemska. Jag önskar att armbandet påminner bäraren om livets skörhet och värdet av tiden vi får.

Armbandets betydelse

Ung Cancers armband har länge betytt mycket för mig, jag och Chera köpte varsitt armband i början av vår relation och jag har burit ett varje dag sedan dess. Att jag och Chera nu ska få ett eget armband betyder väldigt mycket, ett fint sätt att hedra henne men också en stolthet att vara med och bidra till något så viktigt. Jag vill att de som bär vårt armband påminns om livets skörhet och värdet av tiden vi får.

Färgerna i armbandet symboliserar den tid jag fick med min fru Chera. Våren då vi möttes, sommaren, hösten, och vintern då vi gifte oss. De röda pärlorna markerar vårt första möte, vårt bröllop, och hennes bortgång.”

Ung Cancers armband representerar unga vuxnas röst och alla de känslor ett cancerbesked för med sig.

Köp Albins armband här.


Liknande inlägg

Linus anordnar Fuck Cancer-loppet på plats i Kalmar

30-årige Linus Sandahl är medlem, representant och föreläsare för Ung Cancer. År 2020 sökte Linus vård för både fysiska och...

Läs mer
Ung Cancer

Få en mentor som varit med om skiten själv!

Ung Cancer öppnar nu upp ansökan för sitt medlemsmentorskapsprogam. Som deltagare i programmet får du en erfaren medlem att prata...

Läs mer
Få stöd

Ung Cancers ambassadör Truls Möregårdh besegrar världsettan i OS-pingis

“Jag fick reda på att David skulle behöva genomgå en behandling på 2,5 år och det var till en början...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva