stöd oss

Skrivet: 4 december, 2020

Vill du bidra till forskning och utveckling för bättre stöd till unga cancerdrabbade?

Nu kan du vara med och bidra till forskning och utveckling för bättre stöd till unga cancerdrabbade, genom att vara med och svara på denna enkät om känslomässigt stöd.

Vad är det för studie?

I denna studie tittar vi på hur man skulle kunna utveckla känslomässigt stöd genom digitala lösningar (appar/online). Tanken med stödet är att det ska kunna användas av cancerdrabbade för att få kontakt med varandra och stötta varandra, även efter att man har blivit frisk. Du kan nu få vara med och påverka utvecklingen av hur ett sådant stöd kan se ut! Forskare på Göteborgs universitet är ansvariga för studien. Ung Cancer är också med och samarbetar i projektet tillsammans med en grupp unga vuxna med egen cancererfarenhet.

För vem är det här?

Om du checkar dessa boxar är denna studien något för dig

https://ungcancer.se/wp-content/uploads/2020/01/Skärmavbild-2020-01-21-kl.-16.10.03.pngDu har själv tidigare drabbats av cancer och är mellan 15-35 år.
https://ungcancer.se/wp-content/uploads/2020/01/Skärmavbild-2020-01-21-kl.-16.10.03.pngDu har nu avslutat din behandling. 

Obs! Det är inte ett krav att vara medlem i Ung Cancer för att delta i studien; alla som uppfyller ovanstående kriterier är välkomna att delta! Men du får såklart gå med om du vill, läs mer om medlemskap här!

Hur går det till?

Du klickar på länken till enkäten som finns längre ner på sidan. Enkäten tar mellan 5-15 minuter att besvara. Du besvarar enkäten helt anonymt, och vi kommer inte kunna se vem som svarat vad. 

Eftersom det här är ett forskningsprojekt finns det några saker som är bra att känna till:

– Resultaten från enkätstudien kommer att presenteras på gruppnivå i vetenskapliga artiklar och vid presentationer av projektet minKod. Ingen individ kommer att kunna urskiljas.
– Det är frivilligt att delta, och du kan ångra dig närsomhelst utan några konsekvenser genom inte fullfölja enkäten. Genom att fullfölja och skicka in enkäten godkänner du deltagandet.

Intresserad?

Här hittar du länken till enkäten.

Jag vill veta mer!
Läs den lite torrare, mer formella text skriven om studien av forskarna vid Göteborgs universitet här.


Liknande inlägg

Ung Cancer söker praktikant inom medlems- och eventverksamhet 2023

”Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi...

Läs mer

Ung Cancers nya generalsekreterare Therese Leijon vill påverka mer och nå fler

Therese Leijon har anställts som ny generalsekreterare för Ung Cancer. Therese kommer senast från Svenska Röda korset där hon har...

Läs mer

Spring Fuck Cancer-loppet med oss i höst!

Efter vårens succé med Fuck Cancer-loppet kommer nu höstens uppföljare där du återigen har möjlighet att kombinera fysisk aktivitet med...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva