stöd oss

Skrivet: 4 december, 2020

Vill du bidra till forskning och utveckling för bättre stöd till unga cancerdrabbade?

Nu kan du vara med och bidra till forskning och utveckling för bättre stöd till unga cancerdrabbade, genom att vara med och svara på denna enkät om känslomässigt stöd.

Vad är det för studie?

I denna studie tittar vi på hur man skulle kunna utveckla känslomässigt stöd genom digitala lösningar (appar/online). Tanken med stödet är att det ska kunna användas av cancerdrabbade för att få kontakt med varandra och stötta varandra, även efter att man har blivit frisk. Du kan nu få vara med och påverka utvecklingen av hur ett sådant stöd kan se ut! Forskare på Göteborgs universitet är ansvariga för studien. Ung Cancer är också med och samarbetar i projektet tillsammans med en grupp unga vuxna med egen cancererfarenhet.

För vem är det här?

Om du checkar dessa boxar är denna studien något för dig

https://ungcancer.se/wp-content/uploads/2020/01/Skärmavbild-2020-01-21-kl.-16.10.03.pngDu har själv tidigare drabbats av cancer och är mellan 15-35 år.
https://ungcancer.se/wp-content/uploads/2020/01/Skärmavbild-2020-01-21-kl.-16.10.03.pngDu har nu avslutat din behandling. 

Obs! Det är inte ett krav att vara medlem i Ung Cancer för att delta i studien; alla som uppfyller ovanstående kriterier är välkomna att delta! Men du får såklart gå med om du vill, läs mer om medlemskap här!

Hur går det till?

Du klickar på länken till enkäten som finns längre ner på sidan. Enkäten tar mellan 5-15 minuter att besvara. Du besvarar enkäten helt anonymt, och vi kommer inte kunna se vem som svarat vad. 

Eftersom det här är ett forskningsprojekt finns det några saker som är bra att känna till:

– Resultaten från enkätstudien kommer att presenteras på gruppnivå i vetenskapliga artiklar och vid presentationer av projektet minKod. Ingen individ kommer att kunna urskiljas.
– Det är frivilligt att delta, och du kan ångra dig närsomhelst utan några konsekvenser genom inte fullfölja enkäten. Genom att fullfölja och skicka in enkäten godkänner du deltagandet.

Intresserad?

Här hittar du länken till enkäten.

Jag vill veta mer!
Läs den lite torrare, mer formella text skriven om studien av forskarna vid Göteborgs universitet här.


Liknande inlägg

Hur har du påverkats av Covid-19? Var med i Ung Cancers undersökning

Att vara ung vuxen cancerdrabbad eller närstående under en pågående pandemi kan vara otroligt tungt. Att själv vara i riskgrupp...

Läs mer
Ung vuxen

Tack för 2020!

Att året 2020 kommer gå till historien, det är vi nog alla överens om. Att pandemins intågande satte Ung Cancers verksamhet på prov...

Läs mer
Ung Cancer

”Kära Ung Cancer, nu lämnar jag spelplanen och klättrar upp på läktaren. Det är mig ni kommer höra hurra och sjunga”

Jag blev medlem i Ung Cancer när andra beskedet kom. Först mamma, sen Sara – min kusin och bästa vän....

Läs mer
Ung vuxen

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer