stöd oss

Skrivet: 3 november, 2021

Var med i november­utmaningen i gång för Ung Cancer

För knappt ett år sedan gick Anatole Ibáñez vän och langslagskamrat i gång bort i cancer. Efter två år utan att ha tävlat har nu Anatole valt att ta ner gångskorna från hyllan för att vara med i en gångtävling för Anders minne. Han blev själv inspirerad att starta ett initiativ. Under november har han därför startat novemberutmaningen.

“Mitt namn är Anatole Ibáñez och är en före detta elitidrottare som lade skorna på hyllan 2019. Dessförinnan deltog jag vid både friidrotts-VM och friidrotts-EM i 20 och 50 km gång under hela 10-talet. Nu gör jag en liten comeback för att försöka samla ihop lite pengar till Ung Cancer. 

Min landslagskamrat och vän Anders Hansson blev vintern 18/19 diagnostiserad med en hjärntumör vid 26 års ålder. Det var ett oerhört tungt besked och kom som en blixt från klar himmel. Anders gick bort den 30:e oktober förra året.

Tog ner skorna från hyllan

Anledningen till att jag plockade ner gångskorna från hyllan efter två år var att det anordnades en tävling till Anders Hanssons minne. Det var med både saknad över Anders och glädje över vår tid tillsammans som jag gick de 5 kilometrarna. Tävlingen gick över förväntan och jag återupptäckte hur kul jag tyckte det var med gång. Därför tänkte jag att en comeback kunde vara kul. 

Men jag kände att jag inte bara ville göra en vanlig comeback. Jag ville samtidigt få göra något för ett gott ändamål. I och med att själva anledningen till att jag tävlade igen var just min landslagskollegas bortgång kändes det viktigt att välja en organisation som arbetar med cancer. Valet föll på Ung Cancer just för Anders unga ålder samt det viktiga arbete som gör för att stötta unga som drabbas eller är närstående till någon med cancer.

Jag hoppas att få med andra i min utmaning för att få ihop en större insamling än jag kunnat bidra med ur egen ficka. Men jag hoppas också kunna inspirera folk till att komma ut och röra på sig i novembermörkret. Fysisk träning var något som hjälpte Anders mycket genom hans strålbehandlingar och cellgifter. Kan det fungera för honom så kan det fungera för andra.” 

Våra varmaste tack till Anatole för det fina initiativet för Ung Cancer. Läs mer eller anmäl dig till utmaningen på RaceID här.

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Caroline Ensér blir ny ordförande för Ung Cancer

Den 15 maj hade Ung Cancer årsmöte där en ny styrelse valdes. Caroline Ensér tar över rollen som ordförande för...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva