stöd oss

Skrivet: 25 april, 2020

Uppgradera din e-handel till ge-handel – Ung Cancers samarbete med Team Together

Allt fler personer väljer produkter och företag för att det rimmar med ens personliga värderingar, inte bara för hur det känns i plånboken. Något som Ung Cancer själva, med sina Fuck Cancer-armband, tog fasta på redan 2012. Nu vill organisationen bredda konceptet och gör därför en ny satsning med de unga entreprenörerna bakom Team Together.

Team Together möjliggör att privatpersoner donerar pengar genom sina vardagsköp i 250 olika välkända nätbutiker utan att ta en extra krona från sin egen ficka. Ett initiativ som kan göra stor skillnad, speciellt nu när många på grund av hemmakarantän väljer nätet framför fysiska butiker. E-handeln blir ge-handel.

Ung Cancer har sedan 2012 gjort skillnad för unga vuxna cancerberörda genom att sälja sina Fuck Cancer-armband. Armband vars intäkter går till att skapa mötesplatser, erbjuda personligt stöd i form av rehabilitering och ekonomiskt stöd. 

Nu vill vi utveckla möjligheten att hjälpa genom att nyttja det faktum att svenskarna 2019 spenderade över 80 miljarder kronor på e-handel och samarbetar därför med Team Together. Bakom start-upen står tre drivna tech-entreprenörer i åldern 19-21 som vill vara med och förändra, samt förbättra svensk insamling med innovativa och priseffektiva tech-lösningar. Tillsammans genomför vi nu en satsning under parollen “uppgradera din e-handel till ge-handel” där Ung Cancer har kopplats ihop med över 250 nätbutiker där den som handlar automatiskt donerar i genomsnitt 7% av sitt köp till Ung Cancer, utan att betala extra. De anslutna butikerna sträcker sig från mode och hälsa till kategorier som fritid, media och kontorsmaterial. Av de 250 anslutna butikerna finns bl.a. Nelly.com, Kronans Apotek & Adlibris.

Vi ser detta som en långsiktig satsning som ger alla möjlighet att bidra – även för de som inte har de ekonomiska förutsättningarna. Nätköp som ändå hade skett kan nu göra skillnad på riktigt. Det här är hur vi visar för omvärlden att vi är redo att tänka utanför boxen gällande givande”, säger Emma Tonnes, generalsekreterare på Ung Cancer.

”Samarbetet med Ung Cancer betyder mycket för oss. Vi är glada att se att fler och fler vågar utmana de traditionella insamlingsmetoderna nu när vi rör oss in i ett nytt årtionde. Både näthandeln och givandet i Sverige växer för varje år och vi är redo att hjälpa ideella organisationer som Ung Cancer att ta vara på möjligheterna som kommer med det”, säger Nils Berg, VD för Team Together. 

Framåt hoppas Ung Cancer att samarbetet med Team Together ska bli en central pelare i insamlingsverksamheten samt deras arbete med medlemsengagemang. Målet är att metoden ska sänka tröskeln för den som vill bidra och i framtiden leda fler till att även bli månadsgivare. 

Vem som helst kan skaffa Team Together och börja ge-handla. Du kan börja stötta Ung Cancer med din näthandel här.

Ps! Använd Google Chrome.

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Spring Göteborgsvarvet för Ung Cancer 2024

Häng med oss och stötta unga vuxna som lever med eller nära med cancer när Göteborgsvarvet går av stapeln den...

Läs mer
Jag vill bidra

Över 1 miljon kronor till unga vuxna via egna insamlingar!

Under november nådde egna insamlingar till förmån för Ung Cancer 1 miljon kronor! Ett tecken på det stora engagemang och...

Läs mer
Jag vill bidra

Stort gensvar efter workshop om unga vuxna och cancer

Den 8 november arrangerade Ung Cancer workshopen “Inte längre barn, men när är man vuxen – om unga vuxna och...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva