stöd oss

Rehabilitering – Fokus Samtal

Om du har har eller har haft cancer eller är närstående till någon med cancer och är i behov av att träffa en psykolog är du välkommen att söka Ung Cancers stipendium för rehabiliterande stöd som du hittar här. Ung Cancer arbetar även med att skapa mötesplatser och utrymmen för unga vuxna att träffas och samtala med varandra. Här nedan har vi samlat några av våra tidigare samtalsträffar och läger.

Rehabiliteringsträff för närstående under våren 2020

Att leva nära någon som har eller har haft cancer, eller att leva vidare efter att ha förlorat någon i cancer är svårt. Som närstående är det vanligt att sätta den drabbades behov, känslor och mående i främsta rummet och samtidigt åsidosätta sig själv. Under rehabiliteringsträffen vill vi rikta ljuset på dig som närstående och sätta dina behov i centrum.  

Rehabiliteringsträffen för närstående gjorde vi online tillsammans med psykologer från Psykologpartners under den 6 och 7 juni 2020. Rubriken för träffen var självomhändertagande och med utgångspunkt i detta hjälpte psykologerna vägleda närstående. Fokus låg på att hitta hjälpsamma förhållningssätt till den smärta, sorg och maktlöshet man kan uppleva. Vi pratade även om strategier för hur man kan ta hand om sig själv och hitta vägar för att leva sitt liv så rikt som möjligt när man fastnar i de utmaningar som det innebär att leva nära cancer. 

Rehabiliteringsläger för drabbade 2018

Ung Cancers rehabiliteringsläger 2018 med fokus på samtal anordnade vi 19-22 april 2018 på Brännö värdshus pensionat Baggen i Göteborgs skärgård. Även detta lägret genomförde vi tillsammans med psykologer från Psykologpartners. Vi arbetar med verktyget Livskompassen både enskilt och i grupp. Livskompassen fokuserar på att finna våra egna, unika värden i livet och att våga ta konkreta steg i den riktningen. Det framtogs av Ung Cancer tillsammans med Psykologpartners. Förutom arbetet med Livskompassen finns också tid för att umgås och lära känna varandra. Detta läger har genomförts vid tre tillfällen, 2016, 2017 och 2018. Läs en deltagares beskrivning av läger här.

Tack för att jag fått möjligheten att träffa människor i samma situation, tack för att jag fått insikten att jag absolut inte är ensam och tack för att jag fått redskap med mig som kommer göra min resa tillbaka till livet lite rakare och lite enklare. Tack fantastiska Ung Cancer. Ta hand om varandra. / medlem i Ung CancerLiknande inlägg

”En av mina sista kurer skrek jag rakt ut att jag inte orkar mer, jag ville avsluta behandlingen.”

För lite mer än ett år sedan fick Tuva Onsten beskedet cancer. Vad hon trodde var covid-19 med symtom som...

Läs mer
Cancerkunskap

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 5 maj 2022

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 5 maj 2022Tid: Torsdagen den 5 maj kl 17:00-18:00Plats: David Bagares gata 5 i Stockholm...

Läs mer
Ung Cancer

”Cancer fanns inte i min värld. Varför jag? Varför nu?”

Såma Tillakoy delar med sig av sin cancerhistoria i våra sociala medier. Läs hennes text här. ”Hej alla! Mitt namn...

Läs mer
Cancerkunskap

INSTAGRAM @UNGCANCER