stöd oss

Skrivet: 6 december, 2022

Ung Cancer söker praktikanter inom kommunikation- och varumärkesarbete 2023

Ung Cancer söker praktikant inom kommunikation- och varumärkesarbete!

Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi lyfter tillsammans. Vi skingrar mörkret, tänder ljuset och väcker glädjen. Vi hittar hoppet, ställer in kompassen och håller varandra i handen. Vi finns där, varje steg på vägen.”


Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerberörda tillsammans med oss. Vi söker nu flera praktikanter för våren 2023.

Vad erbjuder vi?
Du får vara med och bygga varumärket
• Att arbeta med andra som älskar marknadsföring lika mycket som du!
• Du får möjlighet att utveckla dina praktiska kunskaper inom marknadsföring och kommunikation
• Erfarenhet inom den bredd av områden bara en start-up kan ge och presentera ett starkt case på ditt CV

Vill du lära dig mer om att arbeta med kommunikation och varumärkesarbete? Har du ett intresse för organisationer inom civilsamhället? Under praktiken kommer du arbeta med Ung Cancers kommunikation- och varumärkesarbete och utveckla stödet till Ung Cancers 4400 medlemmar runt om i landet. Du kommer att vara en del av Ung Cancers kansli som finns i Stockholm och Göteborg där du kommer driva egna projekt med stöd av närmast ansvariga.

Vi söker dig som framför allt vill:

• Arbeta med våra sociala medier, kampanjer och stärka varumärket
• Jobba med content writing och SEO
• Skapa layouter och grafiskt innehåll, ha gärna har ett öga för design!
• Arbeta med hemsidor, nyhetsbrev eller insamlingar kopplade till verksamheten

Vi är ett litet kansli vilket innebär att vi erbjuder en praktikplats där du verkligen får hjälpa till med såväl det operativa arbetet som det strategiska och där vi välkomnar dina idéer.

Vem är du?

  • Du är nyfiken och har ett brett intresse för kommunikation och du studerar vid en Högskola/Universitet med inriktning kommunikation/marknadsföring
  • Tillgänglig i minst 12 veckor heltid
  • Praktiken ska ingå som en del av din utbildning

Vi tror att du idag går en relevant högskoleutbildning inom antingen media och kommunikation, digital kommunikation och marknadsföring eller PR. Du vill ha en praktik på en arbetsplats där du själv är med och sätter agendan och driver kommunikationsarbetet framåt. Vi letar efter dig som är strukturerad och självständig i ditt arbetssätt med fokus på att hitta lösningar. Du är flexibel och gillar att arbeta på en liten arbetsplats där det händer mycket och där alla bidrar. Du är lyhörd och empatisk med en god förmåga att lyssna och sätta dig in i andras situationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba praktiskt med att skapa innehåll, arbeta med sociala medier, målgruppsanpassa innehåll, arbetat grafiskt i Adobe-programmen.

Framförallt är det väldigt viktigt att du är trygg i att möta människor i svåra situationer då du på Ung Cancer kommer möta unga vuxna i alla faser av sin cancersjukdom eller som är närstående.

Praktikperiod

Våren 2023, minst tre månader.

Om Praktikplatsen

Ung Cancer finns till för unga vuxna cancerdrabbade och närstående i åldern 16-30 år. Vi skapar mötesplatser, ger ekonomiskt stöd och stöttar våra medlemmar i sin rehabilitering och skapar vägar vidare. Vi informerar och debatterar i frågor som rör unga vuxna cancerdrabbade och närstående för att bekämpa fördomar, minska rädsla och inspirera till och skapa förändring för målgruppen.

Arbetstiden är regelbunden dagtid men kan komma att inkludera kvälls- och helgarbete vid genomförande av aktiviteter. Placering för praktikplats i Göteborg med arbete från kontoret minst tre dagar i veckan.  

Ansökan

Skicka cv och personligt brev till therese@ungcancer.se senast den 20 december. Intervjuer kommer ske löpande, vi ber dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Liknande inlägg

Spring Göteborgsvarvet för Ung Cancer 2023

Häng med oss och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära någon med cancer!  Ung Cancer har...

Läs mer

Fuck Cancer – årets viktigaste dokumentär har premiär på TV4play

Tänk dig… Du har precis tagit studenten, flyttat till första lägenheten, planerar att resa jorden runt med kompisarna, fått ditt...

Läs mer

Ung Cancer söker praktikant inom medlems- och eventverksamhet 2023

”Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi...

Läs mer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva