stöd oss

Skrivet: 8 maj, 2024

Ung Cancer söker praktikant inom verksamhetsutveckling och volontärstöd hösten 2024

Har du ett intresse för civilsamhället? Vill du lära dig mer om verksamhetsutveckling? Vill du bidra till att unga vuxna som lever med och nära cancer ska få bättre stöd?  

Vi söker nu en praktikant inom verksamhetsutveckling och volontärstöd till höstterminen 2024. Du kommer att arbeta nära en av Ung Cancers verksamhetsutvecklare och direkt stötta organisationens arbete inom detta område. Praktikplatsen är obetald och bör därför vara del av din utbildning så att du kan vara hos oss på heltid under minst två månader.  

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

  • Administrera och stödja organisationens volontärer
  • Handlägga mentorskapsprogram
  • Aktivt arbeta med att utveckla och utvärdera verksamhetens stöd till medlemmarna 
  • Delta i praktiskt arbete i samband med event eller liknande

Vi söker dig som: 

  • Kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift
  • Har ett intresse för verksamhetsutveckling
  • Har ett intresse av att hjälpa andra
  • Går en relevant högskoleutbildning inom exempelvis socialt arbete, statsvetenskap, folkhälsovetenskap eller liknande 
  • Är social, lösningsorienterad och gillar att ta egna initiativ

Det är meriterande om du har ett ideellt engagemang sen tidigare, gärna inom frågor som rör ungas rättigheter och livssituation, hälso- och sjukvård eller patient- och närståendesamverkan.

Arbetstiden är regelbunden dagtid men kan komma att inkludera kvälls- och helgarbete vid genomförande av aktiviteter. Praktikplatsen är förlagd på vårt kontor i Stockholm och vi vill att du i huvudsak kan arbeta med oss på plats. 

Skicka CV och personligt brev där du berättar lite om dig själv via e-post till erikahlin@ungcancer.se. Intervjuer kommer att ske löpande, vi ber dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt. 

Om Ung Cancer
Ung Cancer finns till för unga vuxna cancerdrabbade och närstående i åldern 16-30 år. Vi skapar mötesplatser, ger ekonomiskt stöd och stöttar våra medlemmar i sin rehabilitering och skapar vägar vidare. Vi informerar och debatterar i frågor som rör unga vuxna cancerdrabbade och närstående för att bekämpa fördomar, minska rädsla och inspirera till och skapa förändring för målgruppen.


Liknande inlägg

Gör din praktik inom digital marknadsföring hos Ung Cancer och var med och påverka livet till det bättre för unga vuxna som lever med och nära cancer

Vi söker nu en praktikant inom insamling och kommunikation till höstterminen 2024. Du kommer att arbeta nära insamlare och kommunikatörer...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer söker praktikant inom påverkan och organisationsutveckling hösten 2024

Har du ett intresse för civilsamhället? Vill du få erfarenhet av påverkansarbete? Vill du vara med och bidra till att...

Läs mer
Ung Cancer

Stort gensvar efter workshop om unga vuxna och cancer

Den 8 november arrangerade Ung Cancer workshopen “Inte längre barn, men när är man vuxen – om unga vuxna och...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva