stöd oss

Skrivet: 8 maj, 2024

Ung Cancer söker praktikant inom påverkan och organisationsutveckling hösten 2024

Har du ett intresse för civilsamhället? Vill du få erfarenhet av påverkansarbete? Vill du vara med och bidra till att unga vuxna som lever med och nära cancer ska få bättre förutsättningar?  

Vi söker nu en praktikant inom påverkan och organisationsutveckling till höstterminen 2024. Du kommer att arbeta nära organisationsutvecklare och påverkansansvarig på Ung Cancer, och direkt stötta organisationens arbete inom detta område. Praktikplatsen är obetald och måste därför vara del av din utbildning så att du kan vara hos oss på heltid under minst två månader. Exakt tid för praktiken beror på när praktikperioden är förlagd inom din utbildning.  

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

  • Göra noggrann research och ta fram underlag inför exempelvis möten, remissvar och liknande. 
  • Skriva ansökningar om bidrag till institutionella givare 
  • Ta fram målgruppsanpassad påverkansrelaterad kommunikation
  • Delta i praktiskt arbete i samband med event eller liknande

Vi söker dig som: 

  • Kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift
  • Har ett intresse för samhällsfrågor och politik 
  • Går en relevant högskoleutbildning inom exempelvis statsvetenskap, folkhälsovetenskap, strategisk kommunikation eller liknande. 
  • Är kreativ, lösningsorienterad och gillar att ta egna initiativ.

Det är meriterande om du har ett ideellt engagemang sen tidigare, gärna inom frågor som rör unga rättigheter och livssituation, hälso- och sjukvård eller patient- och närståendesamverkan.

Arbetstiden är regelbunden dagtid men kan komma att inkludera kvälls- och helgarbete vid genomförande av aktiviteter. Vi har kontor i Stockholm eller Göteborg och vill att du i huvudsak kan arbeta med oss på plats. 

Skicka cv och personligt brev där du berättar lite om dig själv via e-post till maria@ungcancer.se. Intervjuer kommer att ske löpande, vi ber dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt. 

Om Ung Cancer

Ung Cancer finns till för unga vuxna cancerdrabbade och närstående i åldern 16-30 år. Vi skapar mötesplatser, ger ekonomiskt stöd och stöttar våra medlemmar i sin rehabilitering och skapar vägar vidare. Vi informerar och debatterar i frågor som rör unga vuxna cancerdrabbade och närstående för att bekämpa fördomar, minska rädsla och inspirera till och skapa förändring för målgruppen.


Liknande inlägg

Gör din praktik inom digital marknadsföring hos Ung Cancer och var med och påverka livet till det bättre för unga vuxna som lever med och nära cancer

Vi söker nu en praktikant inom insamling och kommunikation till höstterminen 2024. Du kommer att arbeta nära insamlare och kommunikatörer...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer söker praktikant inom verksamhetsutveckling och volontärstöd hösten 2024

Har du ett intresse för civilsamhället? Vill du lära dig mer om verksamhetsutveckling? Vill du bidra till att unga vuxna...

Läs mer
Ung Cancer

Stort gensvar efter workshop om unga vuxna och cancer

Den 8 november arrangerade Ung Cancer workshopen “Inte längre barn, men när är man vuxen – om unga vuxna och...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva