stöd oss

Skrivet: 12 juni, 2023

Ung Cancer söker praktikant inom medlems- och stödverksamhet till hösten 2023

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerberörda tillsammans med oss. Vi söker nu en praktikant för hösten 2023.

”Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi lyfter tillsammans. Vi skingrar mörkret, tänder ljuset och väcker glädjen. Vi hittar hoppet, ställer in kompassen och håller varandra i handen. Vi finns där, varje steg på vägen.”

Vad erbjuder vi?

Vill du lära dig mer om att arbeta med människor i behov av stöd? Har du ett intresse för organisationer inom civilsamhället? Under praktiken kommer du att arbeta med Ung Cancers medlemsverksamhet och med att utveckla stödet till Ung Cancers 4300 medlemmar runt om i landet. Du kommer att vara en del av Ung Cancers kansli i Göteborg där du kommer att arbeta inom stödverksamheten med särskilt fokus på information och kunskap.  

Vi söker dig som framförallt vill:

  • Bidra i arbetet med att sprida information och höja kunskap och kompetens om unga vuxna cancerberördas situation hos såväl professionella aktörer som möter målgruppen som hos allmänheten. 
  • Vara en del i att forma och paketera den stödverksamhet med fokus på
    information och kunskap som Ung Cancer erbjuder sina medlemmar utifrån de behov som identifieras.
  • Jobba med planering och administration av volontärutbildning för medlemmar som engagerar sig i organisationen.
  • Se över och utveckla informationsmaterial och exempelvis rapport kring påverkan. Lägga en plan för paketering, spridning och strategi för tilltänkta målgrupper. 

Vi är ett litet kansli vilket innebär att vi erbjuder en praktikplats där du verkligen får hjälpa till med såväl det operativa arbetet som det strategiska och där vi välkomnar dina idéer.

Vem är du?

Vi tror att du idag går en relevant högskoleutbildning inom antingen beteendevetenskap, statsvetenskap, socialt arbete eller socionom. Du vill ha en praktik på en arbetsplats där du själv är med och sätter agendan och driver arbetet framåt. Vi letar efter dig som är strukturerad och självständig i ditt arbetssätt med fokus på att hitta lösningar.

Du är flexibel och gillar att arbeta på en liten arbetsplats där det händer mycket och där alla bidrar. Du är lyhörd och empatisk med en god förmåga att lyssna och sätta dig in i andras situationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av uppsökande arbete, gillar att nätverka och etablera nya kontakter. Framförallt är det väldigt viktigt att du är  trygg i att möta människor i svåra situationer då du på Ung Cancer kommer du att möta unga vuxna i alla faser av sin cancersjukdom eller som är närstående

Praktikperiod

Hösten 2023, minst tre månader. 

Om Praktikplatsen

Ung Cancer finns till för unga vuxna cancerdrabbade och närstående i åldern 16-30 år. Vi skapar mötesplatser, ger ekonomiskt stöd och stöttar våra medlemmar i sin rehabilitering och skapar vägar vidare. Vi informerar och debatterar i frågor som rör unga vuxna cancerdrabbade och närstående för att bekämpa fördomar, minska rädsla och inspirera till och skapa förändring för målgruppen.

Arbetstiden är regelbunden dagtid men kan komma att inkludera kvälls- och helgarbete vid genomförande av aktiviteter. Placering för praktikplats i Göteborg med arbete från kontoret minst tre dagar i veckan.  

Ansökan

Skicka cv och personligt brev via e-post till therese@ungcancer.se senast den 30 juli. Intervjuer kommer ske löpande, vi ber dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Liknande inlägg

Ung Cancer söker en praktikant inom kommunikation- och varumärkesarbete till hösten 2023

”Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi...

Läs mer
Ung Cancer

Valberedningen söker nya styrelseledamöter!

Valberedningen söker nu ledamöter till Ung Cancers styrelse för att väljas in vid årsmötet den 9 maj 2023. Inför 2023/2024 söker...

Läs mer

Ung Cancers nya generalsekreterare Therese Leijon vill påverka mer och nå fler

Therese Leijon har anställts som ny generalsekreterare för Ung Cancer. Therese kommer senast från Svenska Röda korset där hon har...

Läs mer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva