stöd oss

Skrivet: 12 juni, 2023

Ung Cancer söker en praktikant inom kommunikation- och varumärkesarbete till hösten 2023

”Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi lyfter tillsammans. Vi skingrar mörkret, tänder ljuset och väcker glädjen. Vi hittar hoppet, ställer in kompassen och håller varandra i handen. Vi finns där, varje steg på vägen.”

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerberörda tillsammans med oss. Vi söker nu en praktikant för hösten 2023.

Vad erbjuder vi?

Vill du arbeta med meningsfullt kommunikations-och varumärkesarbete som bidrar till att förbättra situationen för unga vuxna cancerdrabbade och närstående? Vill du arbeta med ett starkt varumärke som skapar mycket engagemang? Letar du efter en möjlighet att få utveckla dina kunskaper och erfarenheter av att skapa digitalt innehåll som skapar engagemang och bidrar till förändring? 

Du kommer att vara en del av kansliet i Stockholm eller Göteborg där du får hjälpa till med såväl det operativa som det strategiska arbetet, där vi välkomnar dina idéer. 

Vi söker dig som framför allt vill:

  • Jobba med content writing och SEO. 
  • Arbeta med våra sociala medier, kampanjer och stärka varumärket. 
  • Skapa layouter och grafiskt innehåll, du har gärna ett öga för design!
  • Arbeta med hemsidor, nyhetsbrev eller insamlingar kopplade till verksamheten


Vem är du?

  • Du är nyfiken och har ett brett intresse för kommunikation och du studerar vid en Högskola/Universitet med inriktning kommunikation/marknadsföring
  • Tillgänglig i minst 12 veckor heltid
  • Praktiken ska ingå som en del av din utbildning

Vi tror att du idag går en relevant högskoleutbildning inom antingen media och kommunikation, digital kommunikation och marknadsföring eller PR. Du vill ha en praktik på en arbetsplats där du själv är med och sätter agendan och driver kommunikationsarbetet framåt. Vi letar efter dig som är strukturerad och självständig i ditt arbetssätt med fokus på att hitta lösningar.

Du är flexibel och gillar att arbeta på en liten arbetsplats där det händer mycket och där alla bidrar. Du är lyhörd och empatisk med en god förmåga att lyssna och sätta dig in i andras situationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba praktiskt med att skapa innehåll, arbeta med sociala medier, målgruppsanpassa innehåll, arbetat grafiskt i Adobe-programmen.

Framförallt är det väldigt viktigt att du är trygg i att möta människor i svåra situationer då du på Ung Cancer kommer möta unga vuxna i alla faser av sin cancersjukdom eller som är närstående.

Praktikperiod

Hösten 2023, minst tre månader.

Om Praktikplatsen

Ung Cancer finns till för unga vuxna cancerdrabbade och närstående i åldern 16-30 år. Vi skapar mötesplatser, ger ekonomiskt stöd och stöttar våra medlemmar i sin rehabilitering och skapar vägar vidare. Vi informerar och debatterar i frågor som rör unga vuxna cancerdrabbade och närstående för att bekämpa fördomar, minska rädsla och inspirera till och skapa förändring för målgruppen.

Arbetstiden är regelbunden dagtid men kan komma att inkludera kvälls- och helgarbete vid genomförande av aktiviteter. Placering för praktikplatsen är i Göteborg eller Stockholm med arbete från kontoret minst tre dagar i veckan.  


Ansökan

Skicka ditt CV och personliga brev via e-post till therese@ungcancer.se senast den 30 juli. Intervjuer kommer ske löpande, vi ber dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Liknande inlägg

Stort gensvar efter workshop om unga vuxna och cancer

Den 8 november arrangerade Ung Cancer workshopen “Inte längre barn, men när är man vuxen – om unga vuxna och...

Läs mer
Påverkansarbete

Ung Cancer söker praktikant inom medlems- och stödverksamhet till hösten 2023

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerberörda tillsammans med oss. Vi söker...

Läs mer
Ung Cancer

Valberedningen söker nya styrelseledamöter!

Valberedningen söker nu ledamöter till Ung Cancers styrelse för att väljas in vid årsmötet den 9 maj 2023. Inför 2023/2024 söker...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva