stöd oss

Skrivet: 22 oktober, 2019

Ung Cancer är först ut i ny digital satsning som ska göra världen bättre.

Igår lanserades appen GONNA! som ska ta till vara på engagemang i sociala medier för att på riktigt skapa en bättre värld. Ung Cancer står bakom veckans och appens första utmaning, som går på temat #fuckcancer

Syftet med GONNA! är att få människor att varje vecka utmana sig själva och andra i att skapa en bättre värld och att göra något gott för miljön eller sina medmänniskor. Sju olika ideella organisationer kommer under hösten bidra med utmaningar kopplade till deras arbete för att göra världen till en bättre plats.

Ung Cancer finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer, i åldern 16-30 år. Ung Cancer finns till för sina medlemmar genom att ge psykosocialt stöd och fylla det gap som ofta uppstår mellan livet på sjukhuset och livet utanför. De skapar mötesplatser och möjligheter till gemenskap i en tid då det är lätt att känna sig ensammast i världen. Ger ekonomiskt stöd till de som på grund av cancern har svårt att få ekonomin att gå ihop. Stöttar medlemmar i sin rehabilitering och skapar vägar vidare. Ung Cancer informerar om unga vuxna cancerberörda och debatterar frågor som berör målgruppen för att nå förändring i vården och i samhället.

Många människor vill hjälpa till att skapa en bättre värld genom att minska sin miljöpåverkan eller göra vardagen bättre för sina medmänniskor. Detta samtidigt som ideella organisationer har svårt att nå förbi like-aktivismen, en like på sociala medier ses som ett engagemang, men inget görs på riktigt för att skapa förändring. 

”Vi måste hela tiden hitta nya vägar och kanaler för att engagera och aktivera våra medlemmar och följare. Genom GONNA! har vi en kanal där vi kan nå människor som gillar oss, och ge dom ett konkret tips på hur de kan stötta oss som organisation och de frågor som vi driver” säger Emma Tonnes, generalsekretare på Ung Cancer

Appen GONNA! ger varje vecka sina användare utmaningar som är steg på vägen till att skapa en bättre värld. När du har löst utmaningen så postar du en bild i appen, ditt engagemang blir på så sätt tydligt och du tävlar dessutom om att vinna veckans utmaning.

”Människor vill engagera sig och dela med sig av sitt engagemang. Istället för att bara klicka på like-knappen måste man här anta utmaningen, och på så sätt aktivt bidra till att faktiskt förändra världen” säger Martin Munkner, en av grundarna av GONNA!

Tanken är i förlängningen att en del av överskottet ska gå tillbaka till de organisationer som GONNA! samarbetar med och bidra till deras fortsatta viktiga arbete. GONNA! skapar förutsättningar så att aktivitet i sociala medier på riktigt kan göra skillnad för världen.

GONNA! gör det möjligt för sina användare att konkret minska sin miljöpåverkan och också att göra något gott för sina medmänniskor. GONNA! ger varje vecka sina användare utmaningar som är steg på vägen till att skapa en bättre värld. När du har löst utmaningen så postar du en bild i appen, ditt engagemang blir på så sätt tydligt och du tävlar dessutom om att vinna veckans utmaning. GONNA! skapar förutsättningar så att aktivitet i sociala medier inte stannar vid like-aktivismen.

Du hittar appen i App Store här eller på Google Play här

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024Tid: Onsdagen den 15 maj kl 18:00-19:00Plats: The Park, Magnus Ladulåsgata 1 i...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva