stöd oss

Skrivet: 7 januari, 2019

Truls Möregårdh, landslagsspelare i pingis, blir ambassadör för Ung Cancer

Truls Möregårdh är snart 17 år, bor med min familj i Eslöv och spelar idag pingis i Eslöv Pingis A-lag, Pingisligan och Champions League. Han representerar Sveriges landslag för seniorer och var med och tog brons vid VM i Halmstad förra året, han är som junior rankad trea i världen, spelade final i junior-VM och var med på Ungdoms-OS i Buenos Aires. I media har Truls jämförts med J-O Waldner och han siktar själv på att bli top 5 i världen.
– Våra matcher sågs av 300 miljoner runtom i världen. Rätt coolt. Pingisen är så galet stor, inte minst i Asien, säger Truls.
Den 6 december förra året fick plötsligt hans bästa vän David, beskedet Leukemi. David är 18 år och spelar också pingis. De tränar, hänger och spelar tävlingar tillsammans.
– Beskedet var knäckande och allt annat kändes oviktigt till en början. David hade precis gjort sitt livs turnering, vunnit Riks Top 12 och allt var overkligt. Men snabbt fattade jag att jag måste stötta David genom att försöka vara positiv och stark själv. Vi är många i träningsgruppen som stöttar så gott vi kan. Jag har varit på sjukhuset nästan varje dag.
När han var på sjukhuset och träffat andra sjuka och närstående så började tankarna snurra om hur han skulle kunna ge sitt stöd åt både David och andra som befinner sig i samma situation. Då kom tanken om Ung Cancer och Fuck Cancer upp och han bestämde sig för att kontakta oss.
– Jag är stolt över att få bli ambassadör för Ung Cancer. Som landslagsspelare har jag rätt till en privat sponsor på min landslagströja i blått och gult. Jag hoppas jag kan bidra till att exponera Ung Cancer och Fuck Cancer och få ännu fler att stötta organisationen.
Han har redan nu planer för sin övriga utrustning och vill utöver exponering dessutom samla in pengar för att göra skillnad för fler.
– Jag har en egen träningströja som ska uppdateras i vår. Vi har dessutom pratat med min huvudsponsor STIGA. Saker vi sedan kommer göra någon form av insamling runt. Jag har  även fått signerade prylar från mina lagkamrater i landslaget som vi ska göra något bra med.
Truls har tidigare sett olika medlemsberättelser och tycker att dom är viktiga för att de skapar igenkänning och att gör att man känner sig mindre ensam.
– Det är bra att känna igen sig. David är ett exempel på att cancer kan drabba precis vem som helst, när som helst. Vi killar är nog inte alltid bäst på att prata känslor och sådant, så kanske vi kan hjälpa till där.
Vi på Ung Cancer är superglada för att Truls är ambassadör för Ung Cancer och för att han finns för och tillsammans med oss, så att vi kan fortsätta finnas där varje steg på vägen.


Liknande inlägg

Ung Cancer-milen blev succé

Under 2-11/april pågick Ung Cancer-milen runt om i Sverige. Vårt alldeles egna lopp där försäljningen av löparplatser gick till vår...

Läs mer
Jag vill bidra

Spring för Ung Cancer i vårt första digitala lopp

Efter satsningar i form av Göteborgsvarvet och #jagspringerförungcancer kombineras nu fysisk aktivitet med givande i vårt första egna lopp :...

Läs mer
Jag vill bidra

ICANIWILL lanserar ny kollektion till förmån för Ung Cancer

Sedan 2018 har Ung Cancer ett nära samarbete med ICANIWILL. Som Fuck Cancer-ambassadör lanserar ICANIWILL nu sin andra specialdesignade kollektion....

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer