stöd oss

Skrivet: 28 januari, 2022

Tack för 2021!

2021 är slut och vi har tagit oss igenom ännu ett pandemiår. Trots inställda planer, avstånd och oro har Ung Cancer haft ett fantastiskt år där vi erbjudit våra medlemmar en mängd olika aktiviteter. Detta är tack vare dig och dina gåvor. 

Digitala aktiviteter

2021 inleddes med att erbjuda fler digitala aktiviteter, då vi inte kunde ha fysiska mötesplatser. Föreläsningar och workshops där unga vuxna cancerdrabbade och närstående istället fick möjligheten att ses online. Under året har medlemmarna bland annat kunnat vara med och baka i en bake-a-long, inspirerats av äventyraren Ola Skinnarmo samt lyssnat till sexologen Tina Nevins föreläsning om sexualitet, intimitet och cancer. 

Träning och hälsa

Succén från 2020 fortsatte och vi erbjöd igen ett sex veckor långt hälsa och välmående-program online. I år till 15 medlemmar. Fokus för programmet har varit att hitta balans för sin hälsa, både fysiskt och mentalt, i vardagen efter sin eller en närståendes cancerdiagnos. 

Lära sig hantera cancerbaksmällan 

Vi har under 2021 erbjudit fem kurser om cancerbaksmällan, där våra medlemmar fått lära sig mer om livet efter cancerdiagnosen och hur en hanterar det. Dessutom har vi gett vår närstående unga vuxna möjligheten att delta på en digital närståendekurs om självomhändertagande.

Nya samtalsvänner 

Under 2021 har vi sett ett ökat behov av att prata med andra i liknande situation. Hela 85 unga vuxna ansökte om en samtalsvän och nu har vi totalt 168 samtalsvänner runtom i landet. Vi har även aktiva medlemsträffar i 10 st städer i Sverige. 

Vi finns varje steg på vägen

Utöver dessa aktiviteter har vi med hjälp av din gåva kontinuerligt kunnat stötta våra medlemmar med stöd via chatt, sms, telefon och mejl. Vi har även godkänt 147 stipendier under 2021 där unga vuxna kunnat ta del av rehabiliterande stöd i form av individanpassade fysiska aktiviteter eller samtalsstöd hos en psykolog eller ekonomiskt stöd för drabbade som exempelvis har svårt att betala hyran, sina mediciner etc på grund av sin livssituation.

VÅRT VARMASTE TACK! Vi på Ung Cancer vill passa på att tacka dig så mycket för ditt fantastiska stöd och vilken skillnad dina gåvor gör och har gjort för många unga vuxna cancerdrabbade och närstående under året. Vi hoppas att du vill fortsätta finnas där varje steg på vägen även under kommande år! 


Liknande inlägg

Stora behov hos unga vuxna, utan konkreta insatser – Ung Cancers medskick till nationell strategi om psykisk hälsa och suicidprevention

Fler pratar om unga vuxna – men vi saknar fortfarande konkreta insatser. Det är medskicket från Therese Leijon, generalsekreterare på...

Läs mer
Påverkansarbete

Ung Cancer lyfter unga vuxnas psykiska hälsa i möte med socialministern

Idag den 15 februari bjuder statsminister Ulf Kristersson och socialminister Jakob Forssmed in fler aktörer från civilsamhället och näringslivet till...

Läs mer
Påverkansarbete

Save the date: Digital lansering av Ung Cancers nya rapport i vår

Nära hälften av alla närstående unga vuxna har känt sig mycket ensamma, i mycket stor utsträckning. Bara en tredjedel av...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva