stöd oss

Skrivet: 4 juni, 2024

Svenska Bordtennisförbundet + Ung Cancer

Ung Cancer och Svenska Bordtennisförbundet har ingått ett samarbetsavtal med fokus på att nå fler unga vuxna, öka engagemanget för pingis och idrott i stort samt skapa engagemang och öka intäkterna för Ung Cancer. Ung Cancer och Svenska Bordtennisförbundet har haft ett samarbete sedan 2019 vilket nu tydliggörs, fördjupas och förlängs med siktet mot 2030.

– Jag är så oerhört glad över detta samarbete. Svenska Bordtennisförbundet har en strategi att engagera fler unga vuxna och finnas på plats i många av Sveriges städer de kommande åren, vilket väldigt bra matchar Ung Cancers strategi att nå fler unga vuxna närstående och drabbade samt att engagera fler och öka intäkterna till Ung Cancer. Detta kommer bli en spännande resa tillsammans, säger Therese Leijon, generalsekreterare för Ung Cancer.

Truls Möregårdh ambassadör för Ung Cancer

22-åringen Truls Möregårdh är landslagsspelare i pingis och har varit Ung Cancers ambassadör sedan 2019. Han har flera mästerskapsmedaljer i bagaget och är en av Sveriges mest framstående pingisspelare. Under 2018 drabbades Truls bästa vän och landslagskollega av leukemi – något som ledde till att Truls ville arbeta aktivt för att stötta Ung Cancer som organisation. 

Flera samarbeten planeras under året
Framöver planeras flera olika aktiviteter mellan Svenska Bordtennisförbundet och Ung Cancer med målet att engagera både unga vuxna och idrottsintresserade som rör både insamlingar, lanseringar och olika event. 

– Samarbetet med Ung Cancer känns först och främst väldigt angeläget för oss och vi är mycket stolta över att få den här möjligheten. Dessutom har vi i dialogerna även märkt att vårt synsätt och våra värderingar matchar på flera olika plan, Ung Cancer är en framåtlutad och innovativ organisation som vi kommer kunna göra massor av spännande projekt och aktiviteter tillsammans med, det är bara fantasin som sätter gränser, säger Thomas Buza, generalsekreterare för Svenska Bordtennisförbundet.

Ett av årets samarbeten är Katarina Cup, ett pingis- och musikevent, initierat av artisten Adam Taal. Katarina Cup pågår under en dag där 80 ungdomar i årskurs 5 och 6 kvalar in och får tävla i fyra klasser under dagen. Under dagen hålls också lektioner i bordtennis samt andra aktiviteter för alla som vill komma och prova på eller lära sig mer.

Mer information:
Therese Leijon, Generalsekreterare Ung Cancer
therese@ungcancer.se

Thomas Buza, Generalsekreterare Svenska Bordtennisförbundet
thomas@sbtf.se
0708-72 73 78


Liknande inlägg

Ung Cancer deltog i US-Sweden Cancer Summit i Washington

Den 12-14 mars var Ung Cancer inbjudna av sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson att delta på US-Sweden Cancer Summit i Washington....

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer medverkar på KATARINA CUP tillsammans med Adam Taal

Adam Taal startar tillsammans STIGA och Svenska Bordtennisförbundet Sveriges allra första musik- och bordtennisfestival – KATARINA CUP lördagen den 15...

Läs mer
Ung Cancer

Psykisk ohälsa, jämlikhet och cancerbaksmälla i fokus när Ung Cancer medverkar på Almedalen 

Almedalsveckan är ett av årets viktigaste tillfällen för samhällsdebatt. I år finns Ung Cancer på plats för att lyfta erfarenheterna...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva