stöd oss

Skrivet: 4 mars, 2024

Stöd till andra unga vuxna som drabbas av cancer – till minne av Andreas Waldo

Den 29 februari tog Ung Cancer emot 20 000 kronor från stiftelsen Waldos Wänner i Växjö i samband med hockeymatchen mellan Växjö Lakers och Linköpings HC. 

Waldos Wänner är en stiftelse som startade 2018 till minnet av Andreas Waldo som drabbades av cancer 2014 och somnade in i sviterna av sin sjukdom 2017, 27 år gammal. För att hedra minnet av Andreas, delar Waldos Wänner årligen ut stipendier till en eller flera framstående idrottsungdomar i Kronobergs län och skänker en del av den insamlade summan till Ung Cancer. 

– Tack vare det stöd Waldos Vänner ger årligen kan vi möjliggöra att fler unga vuxna som drabbas av cancer får stöd. Det var fantastiskt att se allt engagemang från såväl familj och vänner som spelare och andra företag. Vi är så tacksamma för stödet, säger Therese Leijon, generalsekreterare Ung Cancer.

Bidraget går till olika former av ekonomiskt stöd till unga cancerdrabbade och närstående. Ekonomiskt stöd innebär att unga under sin sjukdomstid kan få hjälp att täcka de mest nödvändiga kostnader som hyra och mat. Det går även till rehabiliterande stöd, där både drabbade och närstående kan få hjälp av en psykolog eller få fysiska hjälpmedel för att underlätta vardagen.

– Andreas Waldo var medlem i Ung Cancer under sin sjukdomstid vilket gör det här extra speciellt. Pengarna kan nu gå till att hjälpa andra som befinner sig i samma situation som Andreas gjorde när han var sjuk, vilket känns väldigt viktigt och betydelsefullt. Ung Cancer kan i Andreas ära, ge stöd till andra att få en lite ljusare vardag och få hjälp till att förbättra sin fysiska och psykiska hälsa, avslutar Therese Leijon.


Liknande inlägg

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024

Kallelse till Ung Cancers årsmöte 15 maj 2024Tid: Onsdagen den 15 maj kl 18:00-19:00Plats: The Park, Magnus Ladulåsgata 1 i...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva