stöd oss

Skrivet: 10 juni, 2021

Sadelsurfarna – en insamling för Ung Cancer

Vännerna Anton Ståhlgren och Mikael Toftgren brinner båda två för cykling och ville hitta ett sätt att kombinera passionen med en god sak. I våras startade de därför insamlingen Sadelsurfarna – ett initiativ där de tillsammans ska cykla Vänern runt för Ung Cancer. 

“När livet har inte alltid gått som på rull har cyklingen varit som en ventilation. Ett ställe där den fysiska utmattningen inte gjort att man kunnat tänka eller fokusera på något annat än nästa meter och nästa sekund. Allt för att blockera den psykiska utmattningen av vad som pågått i vardagen. 

Vi har båda en relation till cancer som närstående till våra partners som varit drabbade. 2015 fick Mikaels sambo Micaela beskedet malignt melanom, hudcancer, och några år senare 2019 drabbades Antons fru Pernilla av Hodgkins lymfom som är lymfcancer. Relationen till Ung Cancer startade dock redan 2012 för Pernilla och hennes familj när hennes bror fick samma besked. Dessvärre muterade hans cancer vilket ledde till att de till sist fick beskedet ingen vill höra. 

Sedan dess har Ung Cancer funnits med i familjens liv. När Pernilla själv fick cancer kunde både Pernilla och Anton få stöd och rehabilitering genom organisationen. Arbetet som Ung Cancer gör för unga vuxna är ovärderligt. Något som framförallt Anton och Pernilla haft, om man får säga så, ”förmånen” att uppleva när livet ställts på kant. Så, vi vill ge tillbaka. Så att Ung Cancer kan fortsätta att ge och nå ut till fler som behöver deras hjälp.

Startade insamling för Ung Cancer

Eftersom intresset för cykling är stort för oss båda men vi har hunnit bli 30 år och drömmen om att bli elitcyklist har hunnit passera. Men, det betyder inte att vi inte har mål som är värda att pressa och göra vårt yttersta för. Därför kläcktes idén att göra en insamling. En insamling som kretsar kring vår passion cykling. En insamling som gör att fler unga vuxna likt oss själva kan få den hjälp och stöttning som behövs för att komma tillbaka till något som kan likna en vardag igen. Vare sig om man är drabbad eller närstående. 

Med alla dessa tankar bestämde vi oss för att gnugga geniknölarna och kom tillsammans med våra partners fram till namnet ”Sadelsurfarna”. Att ”Sadelsurfa” betyder egentligen att man har så ont i baken så att man inte längre kan sitta på sadeln. Så med vår utmaning att cykla runt Vänern (ca 460km) på under 24 timmar så kommer vi garanterat att känna av detta.

Vi vill inspirera till en sundare livsstil och ett liv närmare naturen men framförallt hoppas vi på att vi inspirerar fler att starta insamlingar. Att fler vågar utmana sig själva och kliver ur sin “comfort zone”. Oavsett vem man är eller vad man gör, så kan man alltid hjälpa till. Som vi ofta sagt så har minsta gärning en stor betydelse. Så att engagera sig, oavsett i vilken form eller omfattning gör nytta. Det är aldrig för sent att engagera sig!

Med vänlig hälsning, Anton & Mikael” 

Sedan start har Sadelsurfarna bidragit till mer än 8000 kr till Ung Cancers arbete. Vårt varmaste tack för ert initiativ <3 Du hittar deras insamling här eller läs om fler initiativ här. Tillsammans gör vi skillnad, här och nu. 

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Stöd till andra unga vuxna som drabbas av cancer – till minne av Andreas Waldo

Den 29 februari tog Ung Cancer emot 20 000 kronor från stiftelsen Waldos Wänner i Växjö i samband med hockeymatchen mellan...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva