stöd oss

Skrivet: 18 december, 2023

Röster i fokus när kreatörs-duo från Berghs gör Ung Cancers julkampanj

Den 15 december lanserades Ung Cancers julkampanj Önskelistan, som lyfter fram medlemmarnas röster och tankar inför jul. Idén är framtagen av Berghs studenterna Erik Günther och Oscar Larsson.

”- Vi gick igenom sida efter sida av medlemsberättelser och insåg att på sjukhuset kan de laga kroppen men att laga själen är något annat. Cancer är oro, ångest och rädslan för återfall är hela tiden närvarande. För unga vuxna leder ofta till en känsla av total ensamhet” säger Erik och Oscar, som går andra året på AD/Copy programmet.

Idén till kampanjen var att skapa en telefonsvarare där medlemmar får dela och ventilera precis vad de känner i stunden. Eftersom julen närmar sig så ligger fokus på olika önskningar. Med cancer i sitt liv så förändras ens prioriteringar.

”- Genom idén höjer vi volymen på medlemmarnas röster så att fler kan få förståelse för alla unga vuxna som lever med eller nära cancer. En telefonsvarare fungerar som en direktlänk till Ung Cancers medlemmar. Där kan de uttrycka sig helt ofiltrerat.”

Med hjälp av Daniel Kilgren på Flickorna Larsson anpassades önskningarna för radio och för sociala medier adderades även ett lager av enkelt rörligt material.

Therese Lejion som är generalsekreterare på Ung Cancer är väldigt glad och nöjd över samarbetet.

”- Erik och Oscar har verkligen hjälpt oss att förstärka det som är Ung Cancer, vår unika närhet till våra medlemmar och vår roll att vara både en tröst och en röst, genom att ge verktyg och stöd i livets och sjukdomens alla faser. Jag ser fram emot fortsatt samarbete och att fortsätta ge våra medlemmar möjligheten att själva berätta sin historia, sina behov, tankar och känslor”

Utöver Önskelistan har Erik & Oscar också tagit fram Peppa-kakan som lanserades i början av december och det finns fler idéer planerade inför våren.

Kontakt:

Therese Leijon
Generalsekreterare, Ung Cancer
Tel 073-744 06 83

Theodora Andersson Fragoulis
Digital kommunikatör, Ung Cancer
Tel 070-271 79 93 


Liknande inlägg

Stöd till andra unga vuxna som drabbas av cancer – till minne av Andreas Waldo

Den 29 februari tog Ung Cancer emot 20 000 kronor från stiftelsen Waldos Wänner i Växjö i samband med hockeymatchen mellan...

Läs mer
Ung Cancer

Över 1 miljon kronor till unga vuxna via egna insamlingar!

Under november nådde egna insamlingar till förmån för Ung Cancer 1 miljon kronor! Ett tecken på det stora engagemang och...

Läs mer
Jag vill bidra

”Det värsta var nog den ständiga ovissheten om framtiden” – Marie startade en insamling till förmån för Ung Cancer

För två år sedan blev Maries dotter, då 24 år gammal, närstående. I början av september 2023 startade Marie genom...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva