stöd oss

Skrivet: 3 maj, 2021

Roger Eskilsson och Banérets Loppis

År 2015 gick Rogers livspartner Lena bort i cancer, efter att ha varit sjuk i fem år. Tillsammans hade de under åren samlat på sig saker på loppisar och auktioner som fyllde Rogers vind. Han ville göra något som Lena hade uppskattat, något meningsfullt för både honom själv och för andra. Roger bestämde sig för att starta Facebookgruppen Banérets Loppis. Han säljer sakerna till förmån för Ung Cancer och gör livet lite lättare för unga vuxna cancerberörda.

Roger berättar

“Allt började med corona och att jag plötsligt hade mycket tid över. I fem år hade jag gått och tittat på alla saker på vinden som jag och min livspartner Lena samlat på oss under många år. Lena dog i cancer 2015 efter fem års kamp. Alla prylar vi hittat på loppisar och auktioner kändes som ett ok över axlarna. Jag visste att Lena skulle ha uppskattat initiativet nu när vår ursprungliga plan om sommarstuga inte längre var aktuellt.

Från början försökte jag sälja genom marketplace och blocket, men det tog väldigt mycket tid och kraft. Jag ville hitta en väg som kändes mer meningsfullt för både mig och andra. Jag känner lite extra mycket för när ungdomar och barn får cancer. De som har hela livet framför sig. Därför ville jag framförallt fokusera på Ung Cancer för att göra livet lite lättare och ljusare under sjukdomstiden. Jag vet framförallt hur påfrestande cancer är psykiskt då ovetskapen gör livet svårt att hantera.

Det är enkelt att fotografera mot en ljus bakgrund, i dagsljus med mobilkamera och  processen med budgivning och försäljning går fort och är socialt och givande. Samtidigt känner människor engagemang i och med att pengarna går till välgörande ändamål. Jag har lärt känna nya människor och fått upp kontakten med gamla vänner och bekanta, vilket har hjälpt mig väldigt mycket i sorgearbetet. Människor har så mycket saker och det här är ett både roligt, inspirerande och socialt sätt att bli av med grejer som bara blir liggande.” – Roger Eskilsson.

Sedan i augusti har Rogers loppis bidragit till hela 24 000 kr till Ung Cancers arbete. Det räcker exempelvis till 24 psykologsamtal för unga vuxna som behöver samtalsstöd. Vårt varmaste tack till Roger för hans initiativ 🤍Tillsammans gör vi skillnad, här och nu.

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Ung Cancers peppa-kakor är för alla unga vuxna som lever med eller nära cancer

”Jag saknar att prata med någon som varit i en liknande situation. Så man inte känner sig ensam ute i...

Läs mer
Ung Cancer

Spring Göteborgsvarvet för Ung Cancer 2024

Häng med oss och stötta unga vuxna som lever med eller nära med cancer när Göteborgsvarvet går av stapeln den...

Läs mer
Jag vill bidra

Över 1 miljon kronor till unga vuxna via egna insamlingar!

Under november nådde egna insamlingar till förmån för Ung Cancer 1 miljon kronor! Ett tecken på det stora engagemang och...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva