stöd oss

Skrivet: 22 maj, 2019

Robert springer 48 mil till Stockholm Marathon – allt till förmån för Ung Cancer

Möt Robert Stenberg som värmer upp inför Stockholm Marathon genom att springa hela vägen från Trollhättan. Allt till förmån för Ung Cancer.
Förra året var målet att springa från Trollhättan till Göteborg inför Göteborgsvarvet och samla in 60 000 kr för Ung Cancer – något som han klarade utan problem tack vare sin stora kämparglöd och alla som stöttade hans insamling.
“Det var en fantastisk resa i livet med tid för reflektion men även för att jag lyckades nå mitt mål för min insamling” tycker Robert.
Torsdag den 23 maj är det dags igen. I år ska Robert istället springa 48 mil från Trollhättan innan han springer Stockholm Marathon 1 juni. Till vardags arbetar Robert som områdeschef för Idrott och Friluftsliv för Trollhättan Stad samtidigt som han driver eget. Som chef arbetsledare och familjefar med många aktiviteter till vardags ser han detta som ett perfekt tillfälle för att få lite egentid. Genom rutten Lidköping-Götene-Askersund-Katrineholm kommer han springa 6-7 mil om dagen för att hinna fram till starten i Stockholm. Totalt kommer han springa 48 mil till Stockholm och 4.2 mil under Stockholm Marathon. Under färden springer han med en joggingvagn och tänker vara självförsörjande under resans gång.
”Cancer är en sjukdom som drabbar alla på ett eller annat sätt. Det är en sjukdom som berör alla på djupet både den som fått sjukdomen, anhöriga och vänner. Cancer har drabbat både min egen familj och nära vänner och kamrater. Några finns inte längre kvar bland oss. Den smärta jag får känna på min resa är ingenting gentemot den smärta en cancersjuk och dess familj får känna” säger Robert som själv är närstående.
Det är inte bara utmaningen som blir större i år, utan även hans insamlingsmål. Robert hoppas på att samla in 250 000 kr från både privatpersoner och företag. Allt till förmån för Ung Cancer och unga vuxna cancerberörda. Pengar som skänker värme, tröst och kärlek i en tid som det behövs allra mest.

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Ung Cancer söker praktikant inom medlems- och stödverksamhet till hösten 2023

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerberörda tillsammans med oss. Vi söker...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer söker en praktikant inom kommunikation- och varumärkesarbete till hösten 2023

”Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi...

Läs mer
Ung Cancer

Pärldag i Göteborg 16 april

Pärla armband tillsammans med oss i Göteborg och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära cancer! Våra...

Läs mer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva