stöd oss

Skrivet: 22 maj, 2019

Robert springer 48 mil till Stockholm Marathon – allt till förmån för Ung Cancer

Möt Robert Stenberg som värmer upp inför Stockholm Marathon genom att springa hela vägen från Trollhättan. Allt till förmån för Ung Cancer.
Förra året var målet att springa från Trollhättan till Göteborg inför Göteborgsvarvet och samla in 60 000 kr för Ung Cancer – något som han klarade utan problem tack vare sin stora kämparglöd och alla som stöttade hans insamling.
“Det var en fantastisk resa i livet med tid för reflektion men även för att jag lyckades nå mitt mål för min insamling” tycker Robert.
Torsdag den 23 maj är det dags igen. I år ska Robert istället springa 48 mil från Trollhättan innan han springer Stockholm Marathon 1 juni. Till vardags arbetar Robert som områdeschef för Idrott och Friluftsliv för Trollhättan Stad samtidigt som han driver eget. Som chef arbetsledare och familjefar med många aktiviteter till vardags ser han detta som ett perfekt tillfälle för att få lite egentid. Genom rutten Lidköping-Götene-Askersund-Katrineholm kommer han springa 6-7 mil om dagen för att hinna fram till starten i Stockholm. Totalt kommer han springa 48 mil till Stockholm och 4.2 mil under Stockholm Marathon. Under färden springer han med en joggingvagn och tänker vara självförsörjande under resans gång.
”Cancer är en sjukdom som drabbar alla på ett eller annat sätt. Det är en sjukdom som berör alla på djupet både den som fått sjukdomen, anhöriga och vänner. Cancer har drabbat både min egen familj och nära vänner och kamrater. Några finns inte längre kvar bland oss. Den smärta jag får känna på min resa är ingenting gentemot den smärta en cancersjuk och dess familj får känna” säger Robert som själv är närstående.
Det är inte bara utmaningen som blir större i år, utan även hans insamlingsmål. Robert hoppas på att samla in 250 000 kr från både privatpersoner och företag. Allt till förmån för Ung Cancer och unga vuxna cancerberörda. Pengar som skänker värme, tröst och kärlek i en tid som det behövs allra mest.


Liknande inlägg

Ung Cancer-milen blev succé

Under 2-11/april pågick Ung Cancer-milen runt om i Sverige. Vårt alldeles egna lopp där försäljningen av löparplatser gick till vår...

Läs mer
Jag vill bidra

Ung Cancer tar grepp om bollarna i ny kampanj på Sveriges golfbanor

När årets golfsäsong startar kommer många av landets spelare mötas av ett budskap om att hålla koll på bollarna, fast...

Läs mer
Kampanj

Spring för Ung Cancer i vårt första digitala lopp

Efter satsningar i form av Göteborgsvarvet och #jagspringerförungcancer kombineras nu fysisk aktivitet med givande i vårt första egna lopp :...

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer