stöd oss

Skrivet: 24 november, 2023

Över 1 miljon kronor till unga vuxna via egna insamlingar!

Under november nådde egna insamlingar till förmån för Ung Cancer 1 miljon kronor! Ett tecken på det stora engagemang och den vilja som finns för att göra skillnad för unga vuxna som lever med eller nära cancer.

Att kunna ge direkt skillnad för unga som befinner sig mitt i det ofattbara som ett cancerbesked innebär – oavsett om det drabbar en själv eller någon nära –  har engagerat många människor under åren. Insamlingar har startats för att ge stöd till någon som kämpar, för att minnas någon som har gått bort eller för att samla in pengar i samband med exempelvis ett lopp. 

”Vad kan jag göra för unga med cancer?”

En av alla insamlingar som startades till förmån för Ung Cancer är “Mias Mössor”, som är skapat av Mia Börjesson från Vänersborg. “Mias Mössor” har hittills lyckats samla in otroliga 429 657 kronor till förmån för Ung Cancer. Ett engagemang som skapades för flera år sedan då hennes dotters vän Agnes drabbades av cancer vid 20 års ålder. Då bestämde sig Mia för att börja sy mössor och sälja dem via sitt Instagram-konto.

Jag arbetar som förskollärare till vardags och har alltid haft ett intresse för att sy. När mina egna barn var små sydde jag mycket kläder till dem. När jag inte syr tillbringar jag mycket tid med min familj och mina vänner”, berättar Mia. ”Men det hela började när min dotters kompis fick cancer och de fick åka iväg på spa med hjälp av Ung Cancer och sedan fick Agnes stöttning under sin behandling, jag tyckte att det var viktigt att man ska få lite andrum i sin vardag med cancer.”

Att bidra med sin tid – ett viktigt och givande stöd

Att sy är för Mia avkopplande och något hon tycker är kul och intresset för egensydda kläder är något som växt under tidens gång.

Det känns bra att göra något som är kul och samtidigt bidra med något på mitt sätt, jag bidrar bara med min tid”, förklarar Mia. “Men det är svårt att sluta när så många blir drabbade.”

Stödet genom privata insamlingar är en direkt hjälp till unga vuxna cancerdrabbade och närstående. I en situation då ensamheten kan vara överväldigande erbjuder Ung Cancer rehabiliterande, ekonomiskt och psykosocialt stöd.

Varje bidrag donation gör skillnad för unga vuxna – här och nu. Starta en insamling här och engagera dina nära och kära för att unga vuxna ska få hjälp när det ofattbara inträffar.

Vill du få inspiration från andra? Inspireras här!

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Svenska Bordtennisförbundet + Ung Cancer

Ung Cancer och Svenska Bordtennisförbundet har ingått ett samarbetsavtal med fokus på att nå fler unga vuxna, öka engagemanget för...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva