stöd oss

Skrivet: 22 augusti, 2018

Nu söker vi medlemmar som vill förbättra sjukvården

Sedan förra hösten arbetar Ung Cancer, Akademiska Sjukhuset i Uppsala och företaget Health Solutions tillsammans i ett Innovationsprojekt där vi undersöker hur vården, genom digitalt stöd, bättre kan möta unga vuxna cancerberördas behov och skapa en mer jämlik vård. Vi har gjort enkätundersökningar, djupintervjuer och genomfört workshops. Under arbetet har det visat sig att sjukvården måste bli bättre på frågor kring fertilitet, sexliv, psykisk ohälsa, information och att få patienten att känna sig tryggare i sjukvården. Vi har också sett att närstående är en grupp som inte fångas upp och börjat undersöka hur sjukvården kan stötta dom på ett bättre sätt.
I det här arbetat har vi plockat fram förslag på olika digitala lösningar och nu är det dags att gå från idéstadie till konkreta lösningar. Vill du vara med och skapa detta tillsammans med oss?
Vi söker nu unga vuxna cancerberörda som vill bidra med erfarenheter och tankar kring vägen i vården och vad som kan göras annorlunda för att möta era behov. Vi vill också att ni tycker till om de digitala lösningarna som vi hittills tagit fram.
Vad förväntas du bidra med?
Under september kommer närstående att delta i en djupintervju. Intervjun kräver inga förberedelser utan den röda tråden är din berättelse om dina erfarenheter i vården. Intervjun tar ca 45 minuter. Under hösten kommer det sen vara 1-3 workshops under hösten och även ge feedback på lösningen.
För drabbademedlemmar kommer det inledningsvis vara att ge input på de digitala prototyper som redan tagits fram. Efter det kommer det vara 1-3 workshops och feedback på de digitala lösningar som vi kommer fram till under hösten.
Omfattningen på med antal workshops kommer bero på hur många som deltar och feedbacken på de olika digitala lösningarna. Workshops planeras till eftermiddagar runt klockan 15.oo i Stockholm. Intervjuer och användartest genomförs företrädesvis i Stockholm på en tid och plats som passar dig (tex i Health Solutions lokal på Södermalm i Stockholm, hemma hos dig, på ditt arbete eller på ett café i stan). Vi söker därför medlemmar från Stockholm men också Stockholms närområde som kan åka till Stockholm över dagen.
Du kommer att få ersättning från Ung Cancer. Totalt rör det sig om mellan 2-4 dagars arbete där ersättningen är 1000kr efter skatt per dag. Du får hela ersättningen i december när projektet är klart.
Ansök senast 29 augusti. Du får sen svar på din ansökan senast 4 september.
Här hittar du ansökan för drabbadmedlemmar
Här hittar du ansökan för närståendemedlemmar
Om du har några frågor är det bara maila ante@ungcancer.se.
Lycka till med din ansökan!
// Ante Nordqvist, medlemsansvarig Ung Cancer


Liknande inlägg

Hur har du påverkats av Covid-19? Var med i Ung Cancers undersökning

Att vara ung vuxen cancerdrabbad eller närstående under en pågående pandemi kan vara otroligt tungt. Att själv vara i riskgrupp...

Läs mer
Ung vuxen

Tack för 2020!

Att året 2020 kommer gå till historien, det är vi nog alla överens om. Att pandemins intågande satte Ung Cancers verksamhet på prov...

Läs mer
Ung Cancer

”Kära Ung Cancer, nu lämnar jag spelplanen och klättrar upp på läktaren. Det är mig ni kommer höra hurra och sjunga”

Jag blev medlem i Ung Cancer när andra beskedet kom. Först mamma, sen Sara – min kusin och bästa vän....

Läs mer
Ung vuxen

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer