stöd oss

Skrivet: 19 februari, 2020

Nu finns ungcancer.se på arabiska

Nu har Ung Cancer översatt sin hemsida till arabiska för alla unga vuxna arabisktalande som lever med eller nära cancer. Med hjälp av vår medlem Rawan har vi även gjort en film där hon berättar om varför Ung Cancer finns.

800 unga vuxna drabbas av cancer varje år, och än fler är närstående. Unga vuxna är en grupp som ofta faller mellan stolarna när samhället inte klarar av att fånga upp personerna bakom sjukdomen, utan istället sviker dem. Sedan 2010 har Ung Cancer stöttat unga vuxna cancerdrabbade och närstående genom att skapa både digitala och fysiska mötesplatser, stöd i form av rehabilitering och psykologsamtal samt ekonomiska stipendium för personer som behöver stöttning när samhället sviker. Nu har Ung Cancer översatt delar av sin hemsida till arabiska för att bli mer tillgängliga och för att kunna nå unga vuxna arabisktalande som lever med eller nära cancer.

”För oss är det självklart att Ung Cancer ska finnas tillgängliga för så många som möjligt och vi tror att behovet för det verkligen finns. I Sverige finns en stor grupp unga vuxna arabisktalande och vi är så glada att kunna ge fler det stödet som Ung Cancer kan erbjuda” – Emma Tonnes, Generalsekreterare Ung Cancer.

Den här utvecklingen är något som Ung Cancer velat genomföra länge och tidigare har organisationen erbjudit information i form av broschyrer och filmer på arabiska. Men organisationen tror på en översättning av hemsidan, detta för att fler ska kunna ta del av Ung Cancers verksamhet och fler ska få möjlighet att få det stöd de behöver. Ambitionen är även att längre fram översätta hela hemsidan till engelska för att kunna nå ännu fler. Klicka här för att komma in på den arabiska hemsidan.

Översättningen är gjord tillsammans med the Social Few.


Liknande inlägg

Hur har du påverkats av Covid-19? Var med i Ung Cancers undersökning

Att vara ung vuxen cancerdrabbad eller närstående under en pågående pandemi kan vara otroligt tungt. Att själv vara i riskgrupp...

Läs mer
Ung vuxen

Tack för 2020!

Att året 2020 kommer gå till historien, det är vi nog alla överens om. Att pandemins intågande satte Ung Cancers verksamhet på prov...

Läs mer
Ung Cancer

”Kära Ung Cancer, nu lämnar jag spelplanen och klättrar upp på läktaren. Det är mig ni kommer höra hurra och sjunga”

Jag blev medlem i Ung Cancer när andra beskedet kom. Först mamma, sen Sara – min kusin och bästa vän....

Läs mer
Ung vuxen

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer