stöd oss

Skrivet: 19 februari, 2020

Nu finns ungcancer.se på arabiska

Nu har Ung Cancer översatt sin hemsida till arabiska för alla unga vuxna arabisktalande som lever med eller nära cancer. Med hjälp av vår medlem Rawan har vi även gjort en film där hon berättar om varför Ung Cancer finns.

800 unga vuxna drabbas av cancer varje år, och än fler är närstående. Unga vuxna är en grupp som ofta faller mellan stolarna när samhället inte klarar av att fånga upp personerna bakom sjukdomen, utan istället sviker dem. Sedan 2010 har Ung Cancer stöttat unga vuxna cancerdrabbade och närstående genom att skapa både digitala och fysiska mötesplatser, stöd i form av rehabilitering och psykologsamtal samt ekonomiska stipendium för personer som behöver stöttning när samhället sviker. Nu har Ung Cancer översatt delar av sin hemsida till arabiska för att bli mer tillgängliga och för att kunna nå unga vuxna arabisktalande som lever med eller nära cancer.

”För oss är det självklart att Ung Cancer ska finnas tillgängliga för så många som möjligt och vi tror att behovet för det verkligen finns. I Sverige finns en stor grupp unga vuxna arabisktalande och vi är så glada att kunna ge fler det stödet som Ung Cancer kan erbjuda” – Emma Tonnes, Generalsekreterare Ung Cancer.

Den här utvecklingen är något som Ung Cancer velat genomföra länge och tidigare har organisationen erbjudit information i form av broschyrer och filmer på arabiska. Men organisationen tror på en översättning av hemsidan, detta för att fler ska kunna ta del av Ung Cancers verksamhet och fler ska få möjlighet att få det stöd de behöver. Ambitionen är även att längre fram översätta hela hemsidan till engelska för att kunna nå ännu fler. Klicka här för att komma in på den arabiska hemsidan.

Översättningen är gjord tillsammans med the Social Few.

Är du i behov av stöd?

Ung Cancer finns till för unga vuxna cancerdrabbade och närstående mellan 16-30 år. Vi ger våra medlemmar möjlighet att få rehabilitering, stipendier för att få ekonomin att gå ihop och få träffa andra och uppleva en gemenskap i en tid då det är lätt att känna sig ensammast i världen.

Få stöd

Liknande inlägg

Ung Cancer lyfter unga vuxnas psykiska hälsa i möte med socialministern

Idag den 15 februari bjuder statsminister Ulf Kristersson och socialminister Jakob Forssmed in fler aktörer från civilsamhället och näringslivet till...

Läs mer
Påverkansarbete

Save the date: Digital lansering av Ung Cancers nya rapport i vår

Nära hälften av alla närstående unga vuxna har känt sig mycket ensamma, i mycket stor utsträckning. Bara en tredjedel av...

Läs mer
Påverkansarbete

Bli Ung Cancers föreläsare och representant 

Vill du dela din historia och föreläsa om unga vuxna för vård och beslutsfattare? Eller vill du företräda Ung Cancer...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva