stöd oss

Skrivet: 10 december, 2019

Nordeas personal röstar fram Ung Cancer som årets julgåva!

Sen mitten på november har Nordeas tusentals anställda över hela landet haft möjlighet att vara med och bestämma hur årets julgåva ska fördelas till flertalet utvalda välgörenhetsorganisationer. Varje anställd har fått lägga sin röst på en organisation och i fredags hölls den stora prisutdelningen på Nordeas årliga julfest, passande nog på Fula jultröjans dag.

“I samband med Fula jultröjans dag i år fick varje medarbetare i Nordea Sverige en möjlighet att donera en peng, som Nordea stod för, till ett antal utvalda välgörande organisationer. Medarbetarnas engagemang var stort och vi är väldigt glada över att vi kan få vara med och bidra till det viktiga arbete som Ung Cancer gör.” – Per Långsved, Sverigechef på Nordea.

Ung Cancer är organisationen som fick flest röster bland de fem utvalda och Emma Tonnes, generalsekreterare på Ung Cancer, fick ta emot en check på 199 000 kr. Utöver omröstningen bland personalen delades en särskild check ut. Personen med fulast jultröja på festen utsågs och fick ytterligare en check på 10 000 kr att dela ut till någon av de utvalda välgörenhetsorganisationerna. 

“Vid förra årets #uglychristmasday fick jag idéen om att skapa en tröja med finanstema. Jag bollade idéer med min sak-kunniga mormor som stickade en tröja som var långt över förväntan. Den positiva responsen renderade i att jag fick möjligheten att välja vilken av dessa fantastiska organisationer vårt bidrag skulle till. Då  jag vet att många, precis som mig, har familjemedlemmar som drabbats så föll valet på Ung Cancer, något som min kära mormor blev otroligt stolt och glad över!” – Rasmus Fäldt, Nordeaanställd och vinnare av Fulaste jultröja.

Den totala summan på 209 000 kr betyder otroligt mycket för Ung Cancer och möjliggör att vi kan finnas för ännu fler unga vuxna cancerberörda. Vi kommer för dessa pengar exempelvis kunna hålla ett rehabiliteringsläger för medlemmar som behöver extra hjälp i sin rehabilitering efter cancern, samt kunna erbjuda totalt 100 psykologsamtal till unga vuxna drabbade och närstående som behöver professionellt samtalsstöd och inte blivit erbjudna detta av samhället.

“Det är inte ofta jag tappar talförmågan men ikväll gjorde jag det. Denna summa på 209 000 kr betyder så fantastiskt mycket för Ung Cancer! Extra stort tack till Rasmus som vann fulaste jultröjan-tävlingen och skänkte ytterligare 10 000 kr till oss!” – Emma Tonnes, generalsekreterare på Ung Cancer

Vårt varmaste tack till Nordea och alla anställda som valt att rösta på Ung Cancer. Ni gör skillnad för unga vuxna cancerberörda här och nu, och ser till att ingen ung vuxen behöver gå igenom sin cancerresa ensam. Ni är fantastiska!


Liknande inlägg

Glad sommar och tack för den här våren!

Det har varit en speciell vår som inneburit stora förändringar för många. Vi har hittat nya vägar och trots rådande situation...

Läs mer
Ung Cancer

#Jag springer för Ung Cancer

Det har varit en otroligt egendomlig vår för oss och många andra personer, företag och organisationer kommer 2020 gå till...

Läs mer
Jag vill bidra

Månadens givare i juni – Fredrik Kristenson

Det här är Fredrik Kristenson. Till vardags arbetar han som kundstrateg och har en oanad talang i att hitta riktigt...

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer