stöd oss

Skrivet: 10 december, 2019

Nordeas personal röstar fram Ung Cancer som årets julgåva!

Sen mitten på november har Nordeas tusentals anställda över hela landet haft möjlighet att vara med och bestämma hur årets julgåva ska fördelas till flertalet utvalda välgörenhetsorganisationer. Varje anställd har fått lägga sin röst på en organisation och i fredags hölls den stora prisutdelningen på Nordeas årliga julfest, passande nog på Fula jultröjans dag.

“I samband med Fula jultröjans dag i år fick varje medarbetare i Nordea Sverige en möjlighet att donera en peng, som Nordea stod för, till ett antal utvalda välgörande organisationer. Medarbetarnas engagemang var stort och vi är väldigt glada över att vi kan få vara med och bidra till det viktiga arbete som Ung Cancer gör.” – Per Långsved, Sverigechef på Nordea.

Ung Cancer är organisationen som fick flest röster bland de fem utvalda och Emma Tonnes, generalsekreterare på Ung Cancer, fick ta emot en check på 199 000 kr. Utöver omröstningen bland personalen delades en särskild check ut. Personen med fulast jultröja på festen utsågs och fick ytterligare en check på 10 000 kr att dela ut till någon av de utvalda välgörenhetsorganisationerna. 

“Vid förra årets #uglychristmasday fick jag idéen om att skapa en tröja med finanstema. Jag bollade idéer med min sak-kunniga mormor som stickade en tröja som var långt över förväntan. Den positiva responsen renderade i att jag fick möjligheten att välja vilken av dessa fantastiska organisationer vårt bidrag skulle till. Då  jag vet att många, precis som mig, har familjemedlemmar som drabbats så föll valet på Ung Cancer, något som min kära mormor blev otroligt stolt och glad över!” – Rasmus Fäldt, Nordeaanställd och vinnare av Fulaste jultröja.

Den totala summan på 209 000 kr betyder otroligt mycket för Ung Cancer och möjliggör att vi kan finnas för ännu fler unga vuxna cancerberörda. Vi kommer för dessa pengar exempelvis kunna hålla ett rehabiliteringsläger för medlemmar som behöver extra hjälp i sin rehabilitering efter cancern, samt kunna erbjuda totalt 100 psykologsamtal till unga vuxna drabbade och närstående som behöver professionellt samtalsstöd och inte blivit erbjudna detta av samhället.

“Det är inte ofta jag tappar talförmågan men ikväll gjorde jag det. Denna summa på 209 000 kr betyder så fantastiskt mycket för Ung Cancer! Extra stort tack till Rasmus som vann fulaste jultröjan-tävlingen och skänkte ytterligare 10 000 kr till oss!” – Emma Tonnes, generalsekreterare på Ung Cancer

Vårt varmaste tack till Nordea och alla anställda som valt att rösta på Ung Cancer. Ni gör skillnad för unga vuxna cancerberörda här och nu, och ser till att ingen ung vuxen behöver gå igenom sin cancerresa ensam. Ni är fantastiska!

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Ung Cancer genomför en telefonkampanj!

Vi vill informera om att vi just nu genomför en telefonkampanj. En kommunikationsbyrå ringer till givare och armbandsköpare till Ung Cancer på uppdrag...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva