stöd oss

Skrivet: 13 oktober, 2017

Min cancerbaksmälla: Emelie Ogenhag

Emelie Ogenhag om cancerbaksmällan

”Tankarna flödar, känslorna sprider sig runt om i kroppen. Nu är det 2 år och 1 mån sedan jag fick min sista strålning. Efter att ha överlevt op, cytostatika, blodförgiftning och strålning skulle friheten bli åter min igen. Jag levde och livet var mitt.

Det enda jag hela tiden hade i sikte var att överleva och läkarna var positiva om min framtid! Det jag inte visste då var det som skulle komma sen. Alla biverkningar efter cellgifterna, strålningen och operationerna. Självklart hade jag inte kunnat göra något annorlunda men jag var inte beredd på att hela livet skulle förändras. Jag var tjejen med hundra bollar i luften och jag älskade att hitta på en massa olika saker, gärna samtidigt.

Jag hade inte en enda tanke på hur livet skulle se ut två år senare. Det är svårt att se en klar framtid eller planera vad som komma skall då biverkningarna ställer till det för mig. Jag har fruktansvärt ont i min kropp, förmodligen för att jag är försatt i klimakteriet pga min medicinering som jag ska ha totalt i 5 år. Medicinen som gör kroppen trött och stel, den tar bort all östrogen i min kropp då min cancer var hormonell.

Det är så många bitar som är oklara och det finns ingen hjälp att få. Vem ska hjälpa mig att få bukt med min rädsla för återfall, vem ska hjälpa mig med min strålskada i ryggen eller att min kropp har stora fruktansvärda smärtor från tid till tid?

Ni som inte förstått innan vad som menas med #cancerbaksmällan så ska jag säga en sak till er. Det är precis det här det handlar om. Vart är rehabiliteringen, vart är eftervården och vem ska ta hand om mig nu? Jag känner mig sviken av vårt samhälle för beroende på vart man bor i Sverige så har vi olika förutsättningar. Det är verkligen förjävligt! 2 år och 1 månads cancerbaksmälla, Hujeda mig ????????”

Inlägget är taget från Emelies instagram.

Vill du få stöd?

Vi finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer.

Läs mer här om hur du kan få stöd!

Liknande inlägg

”Att bli överförd till vuxensjukvården har varit jättejobbigt”

Ung Cancers medlem, Lisa Rönning som är 28 år blev sjuk i leukemi två gånger som barn. Idag bor hon...

Läs mer
Påverkansarbete

Att mista båda sina föräldrar

Vetskapen om att ens föräldrar en dag inte kommer finnas kvar har alltid varit ett faktum. Men att vid ung...

Läs mer
Cancerkunskap

”En av mina sista kurer skrek jag rakt ut att jag inte orkar mer, jag ville avsluta behandlingen.”

För lite mer än ett år sedan fick Tuva Onsten beskedet cancer. Vad hon trodde var covid-19 med symtom som...

Läs mer
Cancerkunskap

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva