stöd oss

Skrivet: 3 februari, 2021

Markus familj skänker pengar till Ung Cancer i hans minne

Markus var en omtyckt kille på väg att ta steget ut i vuxenlivet. Han hade goda framtidsutsikter och drömmar om att resa och sen börja läsa på universitetet. Istället fick Markus en svårbotad cancerform med dålig prognos. De som stod vid hans sida kommer aldrig glömma vad han gjorde för dem.

Till minne av Markus har hans familj startat en fond där pengarna går till ändamål som betydde mycket för Markus, Ung Cancer är en av dem.

Pappa Mattias berättar

“Markus var på väg ut i vuxenlivet och blomstrade verkligen som person. Han var en mjuk kille som verkligen månade om sin familj och om sin fantastiska flickvän Alva. Han var en mycket fin kamrat. Det skulle hela tiden hända någonting och han var en sån kille som fixade resor, fester och andra roliga saker med kompisar. Markus tog studenten 2019 ifrån teknisk linje, då han intresserade sig för byggteknik och design. Framtidsutsikterna var att se sig om i världen, att resa mycket och därefter kanske påbörja universitetsstudier. Han hade många intressen där fotboll ,golf och matlagning stod högt upp på listan. Varje dag kom han hem och drog igång diskussioner om någonting.

Ibland var vi överens, ibland blev det högljudda diskussioner och vi saknar dessa roliga stunder. Markus hade en vilja av stål och var en riktig kämpe i det han tog sig för att göra.

Markus gav allt för de sista veckorna skulle bli bra

Många skulle nog beskriva honom som en lojal lagarbetare i såväl privatlivet som på fotbollsplanen och Markus värderade som sagt sina kompisar väldigt högt. Markus råkade tyvärr ut för en svårbotad cancerform med dålig prognos men han fightades hela vägen som den kämpe han var. Vi som stod vid hans sida kommer aldrig glömma den insats han gjorde för oss. När hoppet var ute gav han allt för att vi skulle få några sista bra veckor ihop med idel restaurangbesök och myskvällar. In i det sista stod hans familj och vänner vid hans sida när han lämnade oss i stillhet. Han frågade fler gånger och önskade att vi skulle minnas honom som en riktig kämpe och det kommer vi alla som kände Markus att göra.

För att hedra Markus har vi startat Markus Minnesfond. En fond som samlar in och ger pengar till de ändamål Markus önskade, Ung Cancer var en av dem. Hans ord är: ‘Lev era liv och slösa inte bort tiden på att inte göra något. Följ era egna livsdrömmar lyssna inte på andra.’ Det enda din familj önskar varje dag är att få krama och känna lukten av dig igen.

Vi ses Markus, 
Mamma, Pappa och dina syskon.”

Varma tack till Markus familj och till Markus Minnesfond för den generösa gåvan till Ung Cancer. Tillsammans gör vi skillnad för unga vuxna som lever med eller nära cancer, här och nu <3

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Stöd till andra unga vuxna som drabbas av cancer – till minne av Andreas Waldo

Den 29 februari tog Ung Cancer emot 20 000 kronor från stiftelsen Waldos Wänner i Växjö i samband med hockeymatchen mellan...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva