stöd oss

Skrivet: 3 februari, 2021

Markus familj skänker pengar till Ung Cancer i hans minne

Markus var en omtyckt kille på väg att ta steget ut i vuxenlivet. Han hade goda framtidsutsikter och drömmar om att resa och sen börja läsa på universitetet. Istället fick Markus en svårbotad cancerform med dålig prognos. De som stod vid hans sida kommer aldrig glömma vad han gjorde för dem.

Till minne av Markus har hans familj startat en fond där pengarna går till ändamål som betydde mycket för Markus, Ung Cancer är en av dem.

Pappa Mattias berättar

“Markus var på väg ut i vuxenlivet och blomstrade verkligen som person. Han var en mjuk kille som verkligen månade om sin familj och om sin fantastiska flickvän Alva. Han var en mycket fin kamrat. Det skulle hela tiden hända någonting och han var en sån kille som fixade resor, fester och andra roliga saker med kompisar. Markus tog studenten 2019 ifrån teknisk linje, då han intresserade sig för byggteknik och design. Framtidsutsikterna var att se sig om i världen, att resa mycket och därefter kanske påbörja universitetsstudier. Han hade många intressen där fotboll ,golf och matlagning stod högt upp på listan. Varje dag kom han hem och drog igång diskussioner om någonting.

Ibland var vi överens, ibland blev det högljudda diskussioner och vi saknar dessa roliga stunder. Markus hade en vilja av stål och var en riktig kämpe i det han tog sig för att göra.

Markus gav allt för de sista veckorna skulle bli bra

Många skulle nog beskriva honom som en lojal lagarbetare i såväl privatlivet som på fotbollsplanen och Markus värderade som sagt sina kompisar väldigt högt. Markus råkade tyvärr ut för en svårbotad cancerform med dålig prognos men han fightades hela vägen som den kämpe han var. Vi som stod vid hans sida kommer aldrig glömma den insats han gjorde för oss. När hoppet var ute gav han allt för att vi skulle få några sista bra veckor ihop med idel restaurangbesök och myskvällar. In i det sista stod hans familj och vänner vid hans sida när han lämnade oss i stillhet. Han frågade fler gånger och önskade att vi skulle minnas honom som en riktig kämpe och det kommer vi alla som kände Markus att göra.

För att hedra Markus har vi startat Markus Minnesfond. En fond som samlar in och ger pengar till de ändamål Markus önskade, Ung Cancer var en av dem. Hans ord är: ‘Lev era liv och slösa inte bort tiden på att inte göra något. Följ era egna livsdrömmar lyssna inte på andra.’ Det enda din familj önskar varje dag är att få krama och känna lukten av dig igen.

Vi ses Markus, 
Mamma, Pappa och dina syskon.”

Varma tack till Markus familj och till Markus Minnesfond för den generösa gåvan till Ung Cancer. Tillsammans gör vi skillnad för unga vuxna som lever med eller nära cancer, här och nu <3


Liknande inlägg

Lina Asadi har designat 2021 års Fuck Cancer-armband

Fuck Cancer-armbandet representerar de unga vuxnas röst och alla de känslor ett cancerbesked för med sig. I år är det...

Läs mer
Jag vill bidra

När livet kommer emellan

När Lisa Stålstierna fick beskedet att hon hade cancer var det som att hennes värld stannade upp. “Jag fick mitt...

Läs mer
Ung vuxen

Tack för 2020!

Att året 2020 kommer gå till historien, det är vi nog alla överens om. Att pandemins intågande satte Ung Cancers verksamhet på prov...

Läs mer
Ung Cancer

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer