stöd oss

Skrivet: 25 oktober, 2023

”Det värsta var nog den ständiga ovissheten om framtiden” – Marie startade en insamling till förmån för Ung Cancer

För två år sedan blev Maries dotter, då 24 år gammal, närstående. I början av september 2023 startade Marie genom sitt Instagram konto en insamling till förmån för Ung Cancer. För henne var det ett sätt att engagera sig på, efter en tuff period där hennes dotter var nära anhörig till en person som drabbats av cancer.

”Min dotter sög åt sig all tillgänglig information om situationen de befann sig i”, förklarar Marie. “Hon visade mig bland annat Ung Cancers Instagram”.

Genom att starta en insamling till förmån för Ung Cancers arbete kan man tillsammans med vänner, släkt och kollegor göra skillnad för unga vuxna cancerdrabbade och närstående.

För Marie var det ett sätt att engagera sig på efter en tuff period där hennes dotter var nära anhörig till en person som drabbats av cancer.

Vill uppmärksamma den psykiska hälsan

Marie delar med sig av sin erfarenhet. Hon betonar hur svårt det kan vara och hur viktigt det är att uppmärksamma den psykiska hälsan hos dem som står nära.

”När kompisar levde sina liv så blev våra liv plötsligt allvarliga – operationer, otaliga läkarbesök, efterbehandlingar, biverkningar och framför allt, en konstant oro. Det värsta var nog den ständiga ovissheten om framtiden.”

Att vara den som står bredvid när cancern brakar in i livet innebär det ett möte med alla de känslor som följer i sjukdomens spår. Att dela sina egna tankar, eller att våga visa sina egna känslor, kan vara svårt.

”Man kan inte orka allt och ska inte behöva känna att man måste klara allt på egen hand. Det var en otroligt tuff period, mitt hjärta gick itu”

Odlar snittblommor med en meningsfull avsikt

Marie är odlare av snittblommor på sin fritid. Under september månad valde hon att använda sitt intresse för att stötta Ung Cancers arbete och unga vuxna cancerdrabbade och närstående.

”Jag satte ut buketter på olika företag och annonserade att intäkterna skulle gå till stöd för Ung Cancer”, berättar Marie. “En gammal arbetskamrat anslöt sig till insamlingen och började sälja buketter och solrosor till förmån för min insamling.”

Att starta en insamling för Ung Cancer innebär att man stöttar unga vuxna som drabbats av cancer och deras nära anhöriga. Det säkerställer att de får det stöd de behöver, inklusive samtalsstöd, rehabilitering och ekonomiskt stöd, i en tid när ensamheten kan kännas överväldigande.

”Att starta insamlingen var inte en svår process, och när jag började annonsera om syftet, såldes många buketter”

Vill du starta en insamling till Ung Cancer? Starta din insamling här!

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Över 1 miljon kronor till unga vuxna via egna insamlingar!

Under november nådde egna insamlingar till förmån för Ung Cancer 1 miljon kronor! Ett tecken på det stora engagemang och...

Läs mer
Jag vill bidra

GAIS tränare Stefan Jacobsson stöttar Ung Cancer

I april 2021 blev Stefan Jacobsson utsedd till månadens tränare för sitt arbete som huvudtränare i GAIS. Tävlingen anordnas varje...

Läs mer
Jag vill bidra

STIGA Sports och Ung Cancer lottar ut årets viktigaste pingisbord

Ung Cancer har sedan slutet av 2018 haft en koppling till pingissverige genom toppspelaren och Fuck Cancer-ambassadören Truls Möregårdh och...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva