stöd oss

Skrivet: 24 januari, 2020

Månadens givare januari – Lantmännen!

Under skördetiden 2019 har man runt om i landet kunnat se balar i färgerna rosa, blå och gul på Sveriges åkrar. Den gula färgen representerar Ung Cancer och unga vuxna cancerberörda. Engagemanget kommer från Lantmännen och genomförs tillsammans med Trioplast och lantbrukarna själva.

Lantmännen vill att de färgade balarna ska skänka hopp. Att ingen kan göra allt men alla kan göra något är det budskap som Lantmännen hoppas kunna spridas tillsammans med Sveriges lantbrukare.

“Genom att välja en viss sorts sträckfilm i det dagliga arbetet på gården har lantbrukare runt om i Sverige givits möjlighet att både ge och visa stöd för cancerdrabbade och cancerforskningen. Vi är oerhört stolta över att kunna vara en del i detta!”
– Madeleine Mortin, Product Manager på Lantmännen.

Trioplast efterskänker de 5 kronor som det kostar extra att tillverka den färgade plasten. Bönderna och Lantmännen betalar vardera 5 kronor extra. Under 2019 bidrog detta engagemang till 89 000 kr till Ung Cancer. En summa som möjliggör för oss att anordna ett rehabiliteringsläger för unga vuxna som behöver hjälp och stöd i sin fysiska rehabilitering.

Tillsammans med Sveriges lantbrukare och Lantmännen gör Ung Cancer skillnad för unga vuxna cancerberörda, här och nu!

Blev du inspirerad av Lantmännens initiativ och vill förändra unga vuxna cancerberördas liv tillsammans med oss? På ungcancer.se/bidra hittar du fler sätt att stötta oss och vår verksamhet på. Varje gåva gör skillnad, här och nu! 

P.S. De rosa och blå balarna representerar Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet. 


Liknande inlägg

Ung Cancer-milen blev succé

Under 2-11/april pågick Ung Cancer-milen runt om i Sverige. Vårt alldeles egna lopp där försäljningen av löparplatser gick till vår...

Läs mer
Jag vill bidra

Spring för Ung Cancer i vårt första digitala lopp

Efter satsningar i form av Göteborgsvarvet och #jagspringerförungcancer kombineras nu fysisk aktivitet med givande i vårt första egna lopp :...

Läs mer
Jag vill bidra

Markus familj skänker pengar till Ung Cancer i hans minne

Markus var en omtyckt kille på väg att ta steget ut i vuxenlivet. Han hade goda framtidsutsikter och drömmar om...

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer