stöd oss

Skrivet: 24 januari, 2020

Månadens givare januari – Lantmännen!

Under skördetiden 2019 har man runt om i landet kunnat se balar i färgerna rosa, blå och gul på Sveriges åkrar. Den gula färgen representerar Ung Cancer och unga vuxna cancerberörda. Engagemanget kommer från Lantmännen och genomförs tillsammans med Trioplast och lantbrukarna själva.

Lantmännen vill att de färgade balarna ska skänka hopp. Att ingen kan göra allt men alla kan göra något är det budskap som Lantmännen hoppas kunna spridas tillsammans med Sveriges lantbrukare.

“Genom att välja en viss sorts sträckfilm i det dagliga arbetet på gården har lantbrukare runt om i Sverige givits möjlighet att både ge och visa stöd för cancerdrabbade och cancerforskningen. Vi är oerhört stolta över att kunna vara en del i detta!”
– Madeleine Mortin, Product Manager på Lantmännen.

Trioplast efterskänker de 5 kronor som det kostar extra att tillverka den färgade plasten. Bönderna och Lantmännen betalar vardera 5 kronor extra. Under 2019 bidrog detta engagemang till 89 000 kr till Ung Cancer. En summa som möjliggör för oss att anordna ett rehabiliteringsläger för unga vuxna som behöver hjälp och stöd i sin fysiska rehabilitering.

Tillsammans med Sveriges lantbrukare och Lantmännen gör Ung Cancer skillnad för unga vuxna cancerberörda, här och nu!

Blev du inspirerad av Lantmännens initiativ och vill förändra unga vuxna cancerberördas liv tillsammans med oss? På ungcancer.se/bidra hittar du fler sätt att stötta oss och vår verksamhet på. Varje gåva gör skillnad, här och nu! 

P.S. De rosa och blå balarna representerar Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet. 


Liknande inlägg

Tack för 2020!

Att året 2020 kommer gå till historien, det är vi nog alla överens om. Att pandemins intågande satte Ung Cancers verksamhet på prov...

Läs mer
Ung Cancer

Nu söker vi dig som vill vara med i en ny frilufts- och semesterstudie

De senaste åren har det bland människor i allmänhet samt inom forskning uppmärksammats att vistelse i naturen kan bidra till...

Läs mer
Ung vuxen

Vill du bidra till forskning och utveckling för bättre stöd till unga cancerdrabbade?

Nu kan du vara med och bidra till forskning och utveckling för bättre stöd till unga cancerdrabbade, genom att vara...

Läs mer
Cancerkunskap

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer