stöd oss

Skrivet: 22 november, 2020

Månadens givare i november – Sandras julkulor

“Vad kan vi göra för att ingen ska få cancer mamma?” Den frågan fick Sandra Jönsson av sin 7 år gamla son Viktor. Det var början på familjens engagemang för Ung Cancer. 

För några år sedan drabbades Sandras min mamma av cancer. Innan dess hade sjukdomen funnits runt omkring familjen, men aldrig så nära. De senaste åren har det varit vänner som drabbats, både unga och äldre.

“Man står maktlös bredvid och kan inget göra mer än att finnas där. Önskan att vilja göra något mer har alltid funnits där men vi har inte vetat hur” berättar Sandra.

Sandras julkulor

Sedan 2019 tillverkar och säljer Sandra julkulor med texten F*ck Cancer till förmån för unga vuxna som lever med eller nära cancer. För Sandras del har viljan att hjälpa andra alltid funnits nära och hon säger själv att det varit viktigt att förmedla det till sina barn. Till vardags jobbar Sandra med försäljning och på fritiden försöker hon utveckla sin kreativitet.

“Ibland blir både man och barn engagerade och då blir det som bäst. Precis så är det med julkulan, den är något som hela familjen är engagerade i” säger Sandra. 

Sandra tog kontakt med Ung Cancer och frågade om de fick använda F*ck Cancer på julkulan. Det var viktigt att kulan hade ett budskap, något viktigt. Familjens tanke med julkulan var att den skulle göra skillnad, inte bara genom insamlade pengar, utan även för den som hänger upp den. 

“Cancer har i perioder kommit nära oss, i skrivande stund har jag två fantastiska vänner som just nu kämpar mot sin cancer. Vi har vänner till familjen som förlorat både barn och vuxna i den sjukdomen som inte tar hänsyn till någon. Ert uttryck FUCK CANCER sammanfattar verkligen mina känslor för sjukdomen i två ord.” 

Sandra och hennes familj vill försöka bidra med det de kan för att hjälpa till

“Det arbete Ung Cancer gör och det engagemang ni har är fantastiskt. Vi vet att vår insamling inte inbringar så mycket pengar att det gör stor skillnad men även om skillnaden är liten så är det en skillnad. Och det är det viktiga.” säger Sandra.

En sak är säker, oavsett varför man hänger Sandras julkula i granen så bidrar man till Ung Cancer. Tillsammans gör vi skillnad, här och nu!

Vill du köpa Sandras julkula? Klicka här för att komma till hennes webshop.


Liknande inlägg

Ung Cancer söker praktikant inom medlems- och eventverksamhet 2023

”Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi...

Läs mer

Ung Cancers nya generalsekreterare Therese Leijon vill påverka mer och nå fler

Therese Leijon har anställts som ny generalsekreterare för Ung Cancer. Therese kommer senast från Svenska Röda korset där hon har...

Läs mer

Spring Fuck Cancer-loppet med oss i höst!

Efter vårens succé med Fuck Cancer-loppet kommer nu höstens uppföljare där du återigen har möjlighet att kombinera fysisk aktivitet med...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva