stöd oss

Skrivet: 28 maj, 2020

Månadens givare i maj – Wig Organics

“Min kära svägerska Ann gick bort alldeles för tidigt i hjärntumör för 19 år sedan. När hon fick diagnosen var hon endast 30 år och hade precis blivit mamma till en son på 6 månader. Min bror var endast 30 år han också och på den tiden fanns det inte direkt någon stöttning för närstående som det finns idag genom Ung Cancer. Jag tänker ibland på hur det hade varit för min bror och oss andra om Ung Cancer hade funnits då.”

Susanne Bogeforst har som närstående varit med om att nära och kära drabbats hårt av cancer och vet vilken oro det medför. Något som skapat viljan att hjälpa så många som möjligt till att få stöd när cancern hänsynslöst kommer in och förstör. Susanne som idag äger två salonger under namnet Wig Organics, bestämde sig därför tillsammans med sina kollegor i höstas för att bli återförsäljare för Ung Cancer. Snart passerar de 100 sålda Fuck Cancer-armband.

“Vi i vårt team har alltid känt att vi vill göra något extra för utsatta grupper. Vi har även valt att arbeta med varumärken i salongerna som tar stort ansvar socialt och miljömässigt. Vi har arbetat för att bli ett B-Corp företag. Det är en certifiering som innebär att man gör sitt yttersta i både miljöfrågor och socialt engagemang.”

Hela teamet, som alla är 28 till 49 år, har på något sätt en egen relation till cancer. Men i yrket kommer de också nära många av sina kunder och får då höra berättelser från både drabbade och anhöriga.

“Vi stöttar på bästa sätt vi kan. Vi upplever att våra kunder i salongen uppskattar att vi säljer armbanden och köper gärna med sig ett eller två till sig själv eller vän när de ändå är på salongen och fixar sitt hår. Vi känner oss mycket stolta över att kunna erbjuda armbanden på salongerna…Vi kan alla hjälpa till på bästa sätt vi kan och det gör skillnad tror jag.“

Vårt varmaste tack till Wig Organics och alla de kunder som köper armband. Tillsammans gör vi skillnad för unga vuxna cancerberörda och finns där varje steg på vägen. Vill ni precis hitta till Wig Organics, eller bli återförsäljare av Ung Cancers armband kan klicka här. Där hittar ni också en lista på var ni hittar alla våra återförsäljare i landet.


Liknande inlägg

Tack för 2020!

Att året 2020 kommer gå till historien, det är vi nog alla överens om. Att pandemins intågande satte Ung Cancers verksamhet på prov...

Läs mer
Ung Cancer

Nu söker vi dig som vill vara med i en ny frilufts- och semesterstudie

De senaste åren har det bland människor i allmänhet samt inom forskning uppmärksammats att vistelse i naturen kan bidra till...

Läs mer
Ung vuxen

Vill du bidra till forskning och utveckling för bättre stöd till unga cancerdrabbade?

Nu kan du vara med och bidra till forskning och utveckling för bättre stöd till unga cancerdrabbade, genom att vara...

Läs mer
Cancerkunskap

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer