stöd oss

Skrivet: 28 maj, 2020

Månadens givare i maj – Wig Organics

“Min kära svägerska Ann gick bort alldeles för tidigt i hjärntumör för 19 år sedan. När hon fick diagnosen var hon endast 30 år och hade precis blivit mamma till en son på 6 månader. Min bror var endast 30 år han också och på den tiden fanns det inte direkt någon stöttning för närstående som det finns idag genom Ung Cancer. Jag tänker ibland på hur det hade varit för min bror och oss andra om Ung Cancer hade funnits då.”

Susanne Bogeforst har som närstående varit med om att nära och kära drabbats hårt av cancer och vet vilken oro det medför. Något som skapat viljan att hjälpa så många som möjligt till att få stöd när cancern hänsynslöst kommer in och förstör. Susanne som idag äger två salonger under namnet Wig Organics, bestämde sig därför tillsammans med sina kollegor i höstas för att bli återförsäljare för Ung Cancer. Snart passerar de 100 sålda Fuck Cancer-armband.

“Vi i vårt team har alltid känt att vi vill göra något extra för utsatta grupper. Vi har även valt att arbeta med varumärken i salongerna som tar stort ansvar socialt och miljömässigt. Vi har arbetat för att bli ett B-Corp företag. Det är en certifiering som innebär att man gör sitt yttersta i både miljöfrågor och socialt engagemang.”

Hela teamet, som alla är 28 till 49 år, har på något sätt en egen relation till cancer. Men i yrket kommer de också nära många av sina kunder och får då höra berättelser från både drabbade och anhöriga.

“Vi stöttar på bästa sätt vi kan. Vi upplever att våra kunder i salongen uppskattar att vi säljer armbanden och köper gärna med sig ett eller två till sig själv eller vän när de ändå är på salongen och fixar sitt hår. Vi känner oss mycket stolta över att kunna erbjuda armbanden på salongerna…Vi kan alla hjälpa till på bästa sätt vi kan och det gör skillnad tror jag.“

Vårt varmaste tack till Wig Organics och alla de kunder som köper armband. Tillsammans gör vi skillnad för unga vuxna cancerberörda och finns där varje steg på vägen. Vill ni precis hitta till Wig Organics, eller bli återförsäljare av Ung Cancers armband kan klicka här. Där hittar ni också en lista på var ni hittar alla våra återförsäljare i landet.

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Ung Cancer lanserar kraftfull kampanj med fokus på unga cancerdrabbade vuxna

Minns du din första kyss, din första lägenhet eller din första kärlek? 840 unga vuxna får varje år uppleva en...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer lanserar rapport om de unga bakom cancern

“Kände mig ensam i situationen jag befann mig i. När jag fick min behandling så var jag instängd på sjukhuset...

Läs mer
Påverkansarbete

Ung Cancer genomför en telefonkampanj!

Vi vill informera om att vi just nu genomför en telefonkampanj. En kommunikationsbyrå ringer till givare och armbandsköpare till Ung Cancer på uppdrag...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva