stöd oss

Skrivet: 28 februari, 2020

Månadens givare i februari – Anette Holmström

Anette Holmström var en av de allra första att bli månadsgivare till Ung Cancer och har nu varit månadsgivare till oss i över 1 år. Anettes dotter Emma gick bort i cancer vid 24 år och var medlem hos Ung Cancer. Det här är Anettes berättelse.

“Min mans och mitt liv slogs i spillror den 5 november 2016. Vår älskade dotter Emma slutade livet, 24 år ung och med hela livet framför sig.En chock och helt omöjligt att ta in och ens förstå. Vi visste att vår dotter var mycket sjuk i cancer och hade levt med detta länge, men hoppet är det sista som överger en. Vi höll alltid hoppet uppe, vid behandlingar, i samtal med läkarna och i tuffa och svåra stunder för vår dotter. Vi hoppades hela tiden att nya mediciner och nya rön skulle göra vår Emma frisk igen.

När vi kände och sedan fick beskedet att Emmas kropp snart inte skulle orka mer, var vi tillsammans med henne och fanns hela tiden vid hennes sida tillsammans med hennes fine, kloke och lugna sambo. Så kom sista andetaget och världen slutade att existera, allt upphörde. Kan bäst beskrivas som en aldrig tidigare upplevd tomhet – ett vakuum. Den tomheten kommer att finnas med oss under hela vårt liv. Sorgen försvinner aldrig. Det enda man på något vis lär sig är att leva med sorgen och hantera livet som det är – efterlivet. Livet är så mycket mer, speciellt efter den största förlusten av de alla, att förlora sitt barn i cancer.

Att vara månadsgivare är för mig mycket viktigt. Mitt månadsbidrag hjälper till att skapa en lite tryggare tillvaro för en ung vuxen som precis var på väg att starta vuxenlivet på riktigt, skaffa egen bostad, arbete samt det allra viktigaste – att kunna rå sig själv, må bra och trivas i tillvaron.

Emma fick så mycket fint genom att vara medlem i Ung Cancer. Emma fick träffa många andra unga vuxna som var i samma situation, vilket var oerhört givande för henne! Hon var på Ung Cancer-festival med sin älskade sambo och en god vän och var helt lyrisk när hon berättade för oss om allt fint som de fick vara med om. Därför är jag månadsgivare och jag önskar att fler blir det. Fuck Cancer!” – Anette, månadsgivare för Ung Cancer. 

Gör som Anette och bli månadsgivare på ungcancer.se idag!


Liknande inlägg

Ung Cancer-milen blev succé

Under 2-11/april pågick Ung Cancer-milen runt om i Sverige. Vårt alldeles egna lopp där försäljningen av löparplatser gick till vår...

Läs mer
Jag vill bidra

Spring för Ung Cancer i vårt första digitala lopp

Efter satsningar i form av Göteborgsvarvet och #jagspringerförungcancer kombineras nu fysisk aktivitet med givande i vårt första egna lopp :...

Läs mer
Jag vill bidra

Ung Cancer genomför en telefonkampanj!

Vi vill informera om att vi just nu genomför en telefonkampanj. En kommunikationsbyrå ringer till givare och armbandsköpare till Ung Cancer på uppdrag av oss. Har du blivit uppringd och har frågor om kampanjen? Då är du välkommen att kontakta lovisa@ungcancer.se som är insamlingsansvarig på Ung Cancer.

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer