stöd oss

Skrivet: 28 februari, 2020

Månadens givare i februari – Anette Holmström

Anette Holmström var en av de allra första att bli månadsgivare till Ung Cancer och har nu varit månadsgivare till oss i över 1 år. Anettes dotter Emma gick bort i cancer vid 24 år och var medlem hos Ung Cancer. Det här är Anettes berättelse.

“Min mans och mitt liv slogs i spillror den 5 november 2016. Vår älskade dotter Emma slutade livet, 24 år ung och med hela livet framför sig.En chock och helt omöjligt att ta in och ens förstå. Vi visste att vår dotter var mycket sjuk i cancer och hade levt med detta länge, men hoppet är det sista som överger en. Vi höll alltid hoppet uppe, vid behandlingar, i samtal med läkarna och i tuffa och svåra stunder för vår dotter. Vi hoppades hela tiden att nya mediciner och nya rön skulle göra vår Emma frisk igen.

När vi kände och sedan fick beskedet att Emmas kropp snart inte skulle orka mer, var vi tillsammans med henne och fanns hela tiden vid hennes sida tillsammans med hennes fine, kloke och lugna sambo. Så kom sista andetaget och världen slutade att existera, allt upphörde. Kan bäst beskrivas som en aldrig tidigare upplevd tomhet – ett vakuum. Den tomheten kommer att finnas med oss under hela vårt liv. Sorgen försvinner aldrig. Det enda man på något vis lär sig är att leva med sorgen och hantera livet som det är – efterlivet. Livet är så mycket mer, speciellt efter den största förlusten av de alla, att förlora sitt barn i cancer.

Att vara månadsgivare är för mig mycket viktigt. Mitt månadsbidrag hjälper till att skapa en lite tryggare tillvaro för en ung vuxen som precis var på väg att starta vuxenlivet på riktigt, skaffa egen bostad, arbete samt det allra viktigaste – att kunna rå sig själv, må bra och trivas i tillvaron.

Emma fick så mycket fint genom att vara medlem i Ung Cancer. Emma fick träffa många andra unga vuxna som var i samma situation, vilket var oerhört givande för henne! Hon var på Ung Cancer-festival med sin älskade sambo och en god vän och var helt lyrisk när hon berättade för oss om allt fint som de fick vara med om. Därför är jag månadsgivare och jag önskar att fler blir det. Fuck Cancer!” – Anette, månadsgivare för Ung Cancer. 

Gör som Anette och bli månadsgivare på ungcancer.se idag!


Liknande inlägg

Spring Fuck Cancer-loppet med oss i höst!

Efter vårens succé med Fuck Cancer-loppet kommer nu höstens uppföljare där du återigen har möjlighet att kombinera fysisk aktivitet med...

Läs mer
Jag vill bidra

Var med och skriv under på Ung Cancers namninsamling

Nu behöver vi er hjälp att visa hur viktigt det är att en förändring sker inom Försäkringskassan. Ung Cancer har...

Läs mer
Påverkansarbete

Lukas armband symboliserar sista vinterdagarna med sin pappa

Lukas Lindbergs pappa drabbades av cancer hösten 2019 och gick bort knappt ett år senare. I år har Lukas designat...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva