stöd oss

Skrivet: 23 augusti, 2020

Månadens givare augusti – Malte, 9 år.

Välgörenhet kommer i alla åldrar. Malte, 9 år från Skummelövsstrand i Halland är troligen Ung Cancers yngsta givare. När han tidigare i år lärde sig att göra knopar bestämde han sig för att göra nyckelringar och sälja till förmån för Ung Cancer.

Malte bor vid havet i Skummelövsstrand i Halland, har en lillebror på 7 år som heter Olle och en hund som heter Challe. Malte är bara 9 år gammal men har redan hittat något som gör honom glad och samtidigt gör skillnad för andra människor. Allt började en dag på fritids där han fick lära sig att göra knopar.

“Jag tyckte det var superkul, så min mamma och pappa köpte paracord-linor till mig. Sen kom jag på att jag ville sälja knoparna, som man fäster i nyckelringen, och samla in pengar till en förening” säger Malte

När hans föräldrar frågade honom vilken förening han ville skänka eventuella pengar till så valde han Ung Cancer, han ville helst hjälpa unga människor och fick inspiration då hans fritids också hade skänkt pengar till Ung Cancer. Malte har tyvärr som många andra en relation till cancer.

“Min morfar gick hastigt bort för 4 år sedan och jag saknar fortfarande honom jättemycket.”

Malte började knåpa ihop sina nyckelringar och satte ett mål att samla in 5000 kr till Ung Cancer. Varje nyckelring sålde han för 25 kr och målet, det nådde han minsann utan problem.

“Jag gör fortfarande knopar till nyckelringar och det känns väldigt bra att skänka till er.” 

Kortet på Malte är taget när han swishat över pengar till Ung Cancer. Varmt tack till Malte <3 Det är verkligen fint och se att även unga hjärtan vill finnas för unga vuxna cancerberörda.


Liknande inlägg

Ung Cancer-milen blev succé

Under 2-11/april pågick Ung Cancer-milen runt om i Sverige. Vårt alldeles egna lopp där försäljningen av löparplatser gick till vår...

Läs mer
Jag vill bidra

Spring för Ung Cancer i vårt första digitala lopp

Efter satsningar i form av Göteborgsvarvet och #jagspringerförungcancer kombineras nu fysisk aktivitet med givande i vårt första egna lopp :...

Läs mer
Jag vill bidra

Markus familj skänker pengar till Ung Cancer i hans minne

Markus var en omtyckt kille på väg att ta steget ut i vuxenlivet. Han hade goda framtidsutsikter och drömmar om...

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer