stöd oss

Skrivet: 23 augusti, 2020

Månadens givare augusti – Malte, 9 år.

Välgörenhet kommer i alla åldrar. Malte, 9 år från Skummelövsstrand i Halland är troligen Ung Cancers yngsta givare. När han tidigare i år lärde sig att göra knopar bestämde han sig för att göra nyckelringar och sälja till förmån för Ung Cancer.

Malte bor vid havet i Skummelövsstrand i Halland, har en lillebror på 7 år som heter Olle och en hund som heter Challe. Malte är bara 9 år gammal men har redan hittat något som gör honom glad och samtidigt gör skillnad för andra människor. Allt började en dag på fritids där han fick lära sig att göra knopar.

“Jag tyckte det var superkul, så min mamma och pappa köpte paracord-linor till mig. Sen kom jag på att jag ville sälja knoparna, som man fäster i nyckelringen, och samla in pengar till en förening” säger Malte

När hans föräldrar frågade honom vilken förening han ville skänka eventuella pengar till så valde han Ung Cancer, han ville helst hjälpa unga människor och fick inspiration då hans fritids också hade skänkt pengar till Ung Cancer. Malte har tyvärr som många andra en relation till cancer.

“Min morfar gick hastigt bort för 4 år sedan och jag saknar fortfarande honom jättemycket.”

Malte började knåpa ihop sina nyckelringar och satte ett mål att samla in 5000 kr till Ung Cancer. Varje nyckelring sålde han för 25 kr och målet, det nådde han minsann utan problem.

“Jag gör fortfarande knopar till nyckelringar och det känns väldigt bra att skänka till er.” 

Kortet på Malte är taget när han swishat över pengar till Ung Cancer. Varmt tack till Malte <3 Det är verkligen fint och se att även unga hjärtan vill finnas för unga vuxna cancerberörda.


Liknande inlägg

Spring Fuck Cancer-loppet med oss i höst!

Efter vårens succé med Fuck Cancer-loppet kommer nu höstens uppföljare där du återigen har möjlighet att kombinera fysisk aktivitet med...

Läs mer
Jag vill bidra

Var med och skriv under på Ung Cancers namninsamling

Nu behöver vi er hjälp att visa hur viktigt det är att en förändring sker inom Försäkringskassan. Ung Cancer har...

Läs mer
Påverkansarbete

Lukas armband symboliserar sista vinterdagarna med sin pappa

Lukas Lindbergs pappa drabbades av cancer hösten 2019 och gick bort knappt ett år senare. I år har Lukas designat...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva