stöd oss

Skrivet: 18 maj, 2021

Lunchföreläsning med en av cancerns unga röster

Var med och hör lunchföreläsning med Cajsa Lindberg!

”Jag föreläser om de upp- och nedgångar som cancer innebär. Om småsaker och helheten, relationer, rädslor, funderingar och tankar. Och om hur alla helt plötsligt vill följa en på Instagram när man får cancer. Även om hur det är för familj och vänner att stå bredvid likaså om mina upplevelser av sjukvården, bemötande och vikten av stöd genom hela resan.

Jag föreläser om livet innan och om det som rustade mig för cancer i den mån det nu går att rusta sig för cancer. Om att helt lyftas ur sitt sammanhang, pausa livet och veta att man kanske ska dö. Om hur det är att hantera flera sjukdomar både under cancerbehandlingen och efter, och att vara “multisjuk” när man är ung och inte alls känner sig multisjuk,” berättar Cajsa Lindberg.

Cajsa Lindberg är en av Ung Cancers föreläsare och nu vill vi lyfta hennes berättelse. Cajsa blev diagnosticerad med en aggressiv och ovanlig hjärntumör för några år sedan. Därför vill hon föreläsa. Hon vill kunna sprida kunskap och förståelse kring hur det är att faktiskt leva med cancer och dess konsekvenser. Nu berättar hon om sina upplevelser i vår lunchföreläsning onsdagen den 19 maj. Den är gratis och öppen för alla som vill delta.

Plats: Live på Facebook och Zoom.
Tid: 12.15 -12.45

För dig som vill bli bjuden på känslor, kunskap och eftertanke. Värm lunchen och följ Cajsas föreläsning live på Facebook!


Är du eller din organisation intresserad av att boka en av våra föreläsare? Här kan du läsa mer.


Liknande inlägg

Carro fights cancer – insamling för Ung Cancer

Våren 2020 startade Matilda och hennes före detta klass insamlingen Carro fights cancer för deras klasskamrat Caroline som drabbats av...

Läs mer
Jag vill bidra

Sadelsurfarna – en insamling för Ung Cancer

Vännerna Anton Ståhlgren och Mikael Toftgren brinner båda två för cykling och ville hitta ett sätt att kombinera passionen med...

Läs mer
Jag vill bidra

Ung Cancers bok Jag, din cancerkompis finns nu i shopen!

Nu kan man äntligen köpa vår bok Jag, Din cancerkompis. Boken skildrar vardagen med cancer och allt vad det innebär...

Läs mer
Cancerkunskap

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer