stöd oss

Skrivet: 26 februari, 2019

LloydsApotek fortsätter stödja Ung Cancer

För några år sedan genomfördes en intern undersökning på LloydsApotek där de anställda fick önska vilka ideella organisationer företaget ska samarbeta med. Ung Cancer toppade listan och sedan dess har LloydsApotek stöttat organisationens arbete för unga vuxna som drabbats av cancer.
Organisationen Ung Cancer ger sina medlemmar psykosocialt stöd och möjligheter till gemenskap under en svår och kanske ensam tid i livet. De ger även ekonomiskt stöd till dem som på grund av sjukdomen har svårt att få ihop vardagen. Ung Cancer stödjer dessutom medlemmarna när det blir dags för rehabilitering och jobbar hela tiden för att bekämpa fördomar, minska rädsla och inspirera till förändring.
För LloydsApotek är stödet till Ung Cancer en del av det pågående arbetet för en bättre folkhälsa. Marknadschef Annelie Söderberg berättar mer:
– Engagemanget för barn och unga, och i synnerhet dem som drabbats av cancersjukdomar, är stort i vår organisation. Därför känns det naturligt att årligen donera till Ung Cancer istället för att lägga de pengarna på julgåvor till personalen. Det är ett gemensamt beslut kring något som vi alla tycker är ett väldigt viktigt arbete.
Emma Tonnes, generalsekreterare på Ung Cancer, gläds åt att samarbetet med LloydsApotek fortsätter:
– Vi på Ung Cancer är väldigt tacksamma för gåvan och stödet ifrån LloydsApotek. Det betyder extra mycket att LloydsApotek väljer att stötta Ung Cancer för tredje året i rad. Som ideell organisation är vi helt beroende av bidrag och engagemang för att vi ska kunna fortsätta skapa mötesplatser och ge personligt stöd till unga vuxna cancerberörda – så att vi kan finnas där varje steg på vägen.
För ytterligare information, vänligen kontakta:
LloydsApotek presskontakt, tfn 073-067 75 35


Om LloydsApotek
LloydsApotek öppnade sitt första svenska apotek i Eskilstuna i februari 2010 under det tidigare namnet DocMorris. LloydsApotek har 78 apotek fördelade på ett 40-tal orter över hela Sverige. LloydsApotek vill på ett passionerat och effektivt sätt erbjuda meningsfulla och innovativa apotekstjänster som inspirerar människor till ett mer positivt liv. Hos LloydsApotek möter kunden kompetent och välutbildad personal som kan recept och är experter inom hud och värk. LloydsApotek är en del av McKesson Europe. McKesson Corporation, med huvudkontor i USA, är huvudägare i McKesson Europe AG. McKesson är en global ledare inom produktflöden för vården, öppenvårdsapotek, cancer- och specialistvård samt tekniska systemlösningar för vården.

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Stort gensvar efter workshop om unga vuxna och cancer

Den 8 november arrangerade Ung Cancer workshopen “Inte längre barn, men när är man vuxen – om unga vuxna och...

Läs mer
Påverkansarbete

Ung Cancer söker praktikant inom medlems- och stödverksamhet till hösten 2023

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerberörda tillsammans med oss. Vi söker...

Läs mer
Ung Cancer

Ung Cancer söker en praktikant inom kommunikation- och varumärkesarbete till hösten 2023

”Vi är axeln att luta sig emot. Vi finns när marken skakar och allt förändras. Vi faller tillsammans och vi...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva