stöd oss

Skrivet: 28 augusti, 2017

Lisa och Petra – två riktiga änglar

Lisa Olsson är 30 år och har två små barn. Tillsammans med kollegan Petra Stenqvist, 43, jobbar de båda på en förskola i Huskvarna.
Det var i juni som Lisa fick reda på att hon hade Hodgkins lymfom, cancer i lymfsystemet.
– Till en början blev det så klart en chock men det stöd och den pepp jag fått av nära och kära är helt överväldigande. Gamla vänner och skolkamrater har skickat varma tankar och stöttningar. Jag känner mig själv väldigt positiv och stark, det tror jag man kommer långt på. Jag har dessutom fått reda på att jag svarar bra på behandlingen jag får!
När Petra fick reda på Lisas diagnos ville hon hjälpa till på något sätt. Hon hade tidigare tillverkat och sålt änglar till välgörenhet och drog igång en liknande kampanj på Facebook.
– Att drabbas av cancer är hemskt. Jag har själv stått bredvid som anhörig och känt mig maktlös och förtvivlad. När jag fick reda på att Lisa drabbats av cancer kände jag instinktivt att ”jag MÅSTE göra något”
Genom tillverkningen av armbanden har de båda kommit varandra närmre och för Lisa har Petras initiativ betytt mycket.
– Att Petra ville börja sälja änglar till förmån för Ung Cancer gjorde att jag blev väldigt varm i hjärtat! Och i och med att vi båda gillar att skapa och vara kreativa så har vi helt plötsligt något mer gemensamt. Vi träffas och hörs väldigt ofta och skapar ihop. Och det ger mycket energi, samtidigt är Petra en så positiv och energigivande person!
Målet för insamlingen är satt till 50 000 kronor och de är på god väg,  de ligger redan över 45 000 kronor.
– Vi gillar talesättet ”ingen kan göra allt, men alla kan göra något.” Kan man inte sälja något själv kan man köpa av oss och på så sätt vara med i kampen.  Vi tror tyvärr att alla på något sätt är drabbade av cancer. Det kan vara ens partner, vän, släkting eller kollega. Detta är något som berör och engagerar många.
Lisa och Petra berättar också att andra hjälpt till i deras insamling till oss på Ung Cancer genom att måla kort, plocka blåbär och hjälpt till att sälja deras armband. Vi på Ung Cancer är enormt tacksamma för stödet och engagemanget ni visat. Tack!
Här kan ni läsa mer om insamlingen
Här är deras Facebookgrupp


Liknande inlägg

Ung Cancer satsar på påverkansarbete i höst

Sommaren går mot sitt slut, och Ung Cancer laddar inför en höst med stort fokus på påverkansarbete. Therese Leijon, generalsekreterare...

Läs mer
Påverkansarbete

Lina deltog i Träning på dina villkor 2023 – ”Helt magiskt”

“Det har startat en process till ett hälsosammare liv och visat att jag visst kan träna” I våras var det...

Läs mer
Få stöd

“Mitt liv hade kunnat se annorlunda ut om vården gjort som de skulle från början”

Att cancern upptäcks i tid kan vara avgörande för att överleva. Trots det vittnar flera av våra cancerdrabbade medlemmar om...

Läs mer
Påverkansarbete

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva