stöd oss

Skrivet: 12 november, 2021

Lilla pappa

Lilla pappa. Ibland gör den här skiten för ont. Livet utan dig är tomt. Tre år har gått sedan den värsta dagen i mitt liv. I maj i år skulle du fyllt 50. Men vet du, pappa? Det går. Allt går.

Ibland när jag tänker på dig, inser jag att jag under den senaste tiden varit mycket mer glad än ledsen. Under någon sekund blir jag då ifrågasättande till mig själv – hur fan kan man må bra när ens pappa är död? Men efter den sekunden landar jag varje gång i slutsatsen att du i din himmel förmodligen älskar den glada bilden av mig och att jag förtjänar att få vara glad. På din begravning spelades låten ”Just idag är jag stark” av Kenta. Och det är även lite så jag får tänka i alla mina toppar och dalar i denna cancerresa som närstående, som ju fortfarande är i full gång trots att du är död. Varje dag är inte ljus och livlig men just idag är jag stark, just idag mår jag bra. Och alla de ljusa och glada dagarna njuter jag varje sekund utav.

Lilla pappa

Jag är på en fin plats i livet, där jag har fått lära mig att hantera sorgens ständiga plats i hjärtat. Den kommer att vara där. Och där får den vara, så som den är. Under tiden ska jag fortsätta leva, skratta, njuta, drömma. Men också sakna, gråta, känna ilska och orättvisa – för de känslorna behöver också få sina utrymmen. 

Lilla pappa. Jag är 22 år nu. Sist vi möttes var jag 18, några dagar från att fylla 19. Åren går fort. Jag har äntligen en gymnasieexamen. Sökt min drömutbildning. Jag har framtidsplaner. Jag har bara personer omkring mig som älskar mig och uppskattar mig. Allt gick bra, pappa. Ändå. Allt gick. I mitt hjärta har jag dig och jag är övertygad om att du håller min hand när saker i livet blir för läskigt. 

Minou berättar om tiden efter att hennes pappa gick bort. Den här veckan vill vi lyfta närstående till pappor och unga cancerdrabbade pappor lite extra. Var med och swisha en kram på fars dag 💙


Liknande inlägg

Att mista båda sina föräldrar

Vetskapen om att ens föräldrar en dag inte kommer finnas kvar har alltid varit ett faktum. Men att vid ung...

Läs mer
Cancerkunskap

Spring Fuck Cancer-loppet med oss i höst!

Efter vårens succé med Fuck Cancer-loppet kommer nu höstens uppföljare där du återigen har möjlighet att kombinera fysisk aktivitet med...

Läs mer
Jag vill bidra

”En av mina sista kurer skrek jag rakt ut att jag inte orkar mer, jag ville avsluta behandlingen.”

För lite mer än ett år sedan fick Tuva Onsten beskedet cancer. Vad hon trodde var covid-19 med symtom som...

Läs mer
Cancerkunskap

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva