stöd oss

Skrivet: 12 november, 2021

Lilla pappa

Lilla pappa. Ibland gör den här skiten för ont. Livet utan dig är tomt. Tre år har gått sedan den värsta dagen i mitt liv. I maj i år skulle du fyllt 50. Men vet du, pappa? Det går. Allt går.

Ibland när jag tänker på dig, inser jag att jag under den senaste tiden varit mycket mer glad än ledsen. Under någon sekund blir jag då ifrågasättande till mig själv – hur fan kan man må bra när ens pappa är död? Men efter den sekunden landar jag varje gång i slutsatsen att du i din himmel förmodligen älskar den glada bilden av mig och att jag förtjänar att få vara glad. På din begravning spelades låten ”Just idag är jag stark” av Kenta. Och det är även lite så jag får tänka i alla mina toppar och dalar i denna cancerresa som närstående, som ju fortfarande är i full gång trots att du är död. Varje dag är inte ljus och livlig men just idag är jag stark, just idag mår jag bra. Och alla de ljusa och glada dagarna njuter jag varje sekund utav.

Lilla pappa

Jag är på en fin plats i livet, där jag har fått lära mig att hantera sorgens ständiga plats i hjärtat. Den kommer att vara där. Och där får den vara, så som den är. Under tiden ska jag fortsätta leva, skratta, njuta, drömma. Men också sakna, gråta, känna ilska och orättvisa – för de känslorna behöver också få sina utrymmen. 

Lilla pappa. Jag är 22 år nu. Sist vi möttes var jag 18, några dagar från att fylla 19. Åren går fort. Jag har äntligen en gymnasieexamen. Sökt min drömutbildning. Jag har framtidsplaner. Jag har bara personer omkring mig som älskar mig och uppskattar mig. Allt gick bra, pappa. Ändå. Allt gick. I mitt hjärta har jag dig och jag är övertygad om att du håller min hand när saker i livet blir för läskigt. 

Minou berättar om tiden efter att hennes pappa gick bort. Den här veckan vill vi lyfta närstående till pappor och unga cancerdrabbade pappor lite extra. Var med och swisha en kram på fars dag 💙

Vill du få stöd?

Vi finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer.

Få stöd

Liknande inlägg

Bli Ung Cancers föreläsare och representant 

Vill du dela din historia och föreläsa om unga vuxna för vård och beslutsfattare? Eller vill du företräda Ung Cancer...

Läs mer
Ung Cancer

Vårens pärldagar 2024

Ung Cancers Fuck Cancer-armband pärlas av fantastiska människor under våra pärldagar. Det är tack vare alla dessa ideellt pärlande hjältar...

Läs mer
Ung Cancer

”Det enda jag har på min önskelista är att hålla cancern i schack för att jag ska få vara med min son när han växer upp”

Cancer. För unga vuxna som plötsligt tvingas leva med eller nära sjukdomen stannar livet upp. Varje år drabbas 800 unga...

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva