stöd oss

Skrivet: 25 mars, 2019

Idun fick inte det stöd hon behövde av sjukvården

Med din hjälp kan Ung Cancer se till att ingen ung vuxen behöver gå igenom sin cancerresa ensam. Som månadsgivare finns du där för Idun och andra unga vuxna som behöver stöd i en tid när samhället sviker.
2007 drabbades vår medlem Idun av akut lymfatisk leukemi. Hon behandlades i två år men sjukdomen har inneburit en stor psykisk påfrestning och sömnproblem som hon lever med än idag. Trots hennes unga ålder och de problem hon haft fick hon aldrig den hjälp hon behövde från sjukvården. Idun är inte ensam. 40 % av Ung Cancers medlemmar får inte erbjudande om professionellt samtalsstöd i samband med eller efter sjukdomen.
”Jag hade behövt någon som hade kunnat fånga upp mig efteråt. Men jag fick aldrig frågan. Istället fick jag själv hitta stöd.” 
Stödet Idun sökte efter hittade hon hos Ung Cancer som hjälpt henne med både samtalsstöd och att hitta andra unga vuxna i liknande situation. Sjukdomen gjorde att hon kände sig ensam och isolerad, i en ålder som redan är extra känslig. Att försöka hitta tillbaka till sig själv och sitt självförtroende har varit en utmaning som hon har fått kämpa med på egen hand.
”Det har varit extremt viktigt för mig att ha någon att tala med. Här har Ung Cancer hjälpt mig och hjälper mig fortfarande så mycket. Jag har genom Ung Cancer fått träffa en psykolog och fått stöd till att börja träna. Livsviktiga redskap för att kunna hitta tillbaka till mig själv efter cancern.” 
Genom att bli månadsgivare ser du till att ingen behöver gå igenom cancerresan ensam och att vi finns för unga vuxna i en tid när det behövs som mest och samhället sviker. Tillsammans med dig gör vi skillnad, på riktigt. Bli månadsgivare idag!

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Valberedningen söker nya styrelseledamöter!

Valberedningen söker nu ledamöter till Ung Cancers styrelse för att väljas in vid årsmötet den 9 maj 2023. Inför 2023/2024 söker...

Läs mer

Ung Cancers nya generalsekreterare Therese Leijon vill påverka mer och nå fler

Therese Leijon har anställts som ny generalsekreterare för Ung Cancer. Therese kommer senast från Svenska Röda korset där hon har...

Läs mer

Nu söker vi en medarbetare till Ung Cancer!

Ung Cancer letar efter dig som vill göra skillnad och finnas för unga vuxna cancerdrabbade och närstående tillsammans med oss....

Läs mer
Ung Cancer

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva