stöd oss

Skrivet: 8 juni, 2020

Han ligger bakom Fuck Cancer-silversmyckena

I över 6 år har Jonas Nilsson stöttat Ung Cancer genom att producera silversmycken. Det började med en enkel armring men har de senaste åren utvecklats till en hel Ung Cancer-kollektion innehållande hängsmycken och berlocker med både texten Fuck Cancer, Vi finns och illustrationer från Ung Cancers mönstervärld.

Ung Cancer har sedan organisationens början haft en starkt koppling till orten Svedala i Skåne, framförallt genom tidigare mångårig medverkan vid och samarbete med SommarRock Svedala. Därigenom skapades också kontakten med en lokal guldsmed, Jonas Nilsson, som ville använda sin kunskap och kreativitet för att stötta.

“Cancern finns tyvärr runt en hela tiden. Släkt, vänner, bekanta, kunder. I alla åldrar och i alla samhällsklasser. Cancern är helt enkel skoningslös.”

Det började med en idé om att tillsammans skapa ett mer exklusivt och stilrent alternativ till Ung Cancers pärlarmband och hösten 2013 blev idén verklighet när de första armbandet lades ut i Ung Cancers gåvoshop. Succén var ett faktum.

“Vi har i runda slängar tillsammans sålt 8000 handgjorda silverarmband sedan starten.” säger Jonas.

Genom sitt fantastiska arbete har Jonas blivit Fuck Cancer-ambassadör och försäljningen har förflyttats till hans egen webbshop. Armbandet har dessutom utvecklats till en egendesignad Ung Cancer-kollektion som nu även innehåller flera armband, berlocker och hängsmycken. Det finns dessutom alternativ även för den som inte vill säga Fuck Cancer, men visa att man stöttar Ung Cancer. 

På frågan varför han just valde Ung Cancer svarar Jonas: “Jag tycker att ni gör ett fantastiskt arbete för en grupp som hamnat lite mellan stolarna. En grupp som får benen bortsparkade när dom befinner sig i livets kanske absolut svåraste skede. Precis när det är dags att ta det där steget ut i vuxenlivet, forma sig själv och sin blivande familj.”

Vi är otroligt tacksamma för Jonas långvariga engagemang och stöd som gör att vi kan fortsätta ge stöd till unga vuxna cancerdrabbade och närstående. Vill du köpa ett smycke för att stötta Ung Cancer kan du besöka Jonas webbshop. Om du vill veta mer om våra Fuck Cancer-ambassadörer eller hur du blir en, klicka här.


Liknande inlägg

Ung Cancer tar grepp om bollarna i ny kampanj på Sveriges golfbanor

När årets golfsäsong startar kommer många av landets spelare mötas av ett budskap om att hålla koll på bollarna, fast...

Läs mer
Kampanj

Hur kan naturen hjälpa unga vuxna cancerdrabbades hälsa?

Mats och Miek Jong vid Mittuniversitetet genomför en studie som undersöker hur naturvistelser och återhämtning kan påverka hälsa och välmående...

Läs mer
Ung vuxen

ICANIWILL lanserar ny kollektion till förmån för Ung Cancer

Sedan 2018 har Ung Cancer ett nära samarbete med ICANIWILL. Som Fuck Cancer-ambassadör lanserar ICANIWILL nu sin andra specialdesignade kollektion....

Läs mer
Jag vill bidra

DITT BIDRAG GÖR SKILLNAD

Det finns många sätt att bidra och göra skillnad. Ge en gåva, starta en insamling eller bli volontär.

Jag vill veta mer