stöd oss

Skrivet: 8 juni, 2020

Han ligger bakom Fuck Cancer-silversmyckena

I över 6 år har Jonas Nilsson stöttat Ung Cancer genom att producera silversmycken. Det började med en enkel armring men har de senaste åren utvecklats till en hel Ung Cancer-kollektion innehållande hängsmycken och berlocker med både texten Fuck Cancer, Vi finns och illustrationer från Ung Cancers mönstervärld.

Ung Cancer har sedan organisationens början haft en starkt koppling till orten Svedala i Skåne, framförallt genom tidigare mångårig medverkan vid och samarbete med SommarRock Svedala. Därigenom skapades också kontakten med en lokal guldsmed, Jonas Nilsson, som ville använda sin kunskap och kreativitet för att stötta.

“Cancern finns tyvärr runt en hela tiden. Släkt, vänner, bekanta, kunder. I alla åldrar och i alla samhällsklasser. Cancern är helt enkel skoningslös.”

Det började med en idé om att tillsammans skapa ett mer exklusivt och stilrent alternativ till Ung Cancers pärlarmband och hösten 2013 blev idén verklighet när de första armbandet lades ut i Ung Cancers gåvoshop. Succén var ett faktum.

“Vi har i runda slängar tillsammans sålt 8000 handgjorda silverarmband sedan starten.” säger Jonas.

Genom sitt fantastiska arbete har Jonas blivit Fuck Cancer-ambassadör och försäljningen har förflyttats till hans egen webbshop. Armbandet har dessutom utvecklats till en egendesignad Ung Cancer-kollektion som nu även innehåller flera armband, berlocker och hängsmycken. Det finns dessutom alternativ även för den som inte vill säga Fuck Cancer, men visa att man stöttar Ung Cancer. 

På frågan varför han just valde Ung Cancer svarar Jonas: “Jag tycker att ni gör ett fantastiskt arbete för en grupp som hamnat lite mellan stolarna. En grupp som får benen bortsparkade när dom befinner sig i livets kanske absolut svåraste skede. Precis när det är dags att ta det där steget ut i vuxenlivet, forma sig själv och sin blivande familj.”

Vi är otroligt tacksamma för Jonas långvariga engagemang och stöd som gör att vi kan fortsätta ge stöd till unga vuxna cancerdrabbade och närstående. Vill du köpa ett smycke för att stötta Ung Cancer kan du besöka Jonas webbshop. Om du vill veta mer om våra Fuck Cancer-ambassadörer eller hur du blir en, klicka här.

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Tack för ert stöd julen 2021!

Julen är förbi och nya året är här!Och tack vare era företags julgåvor till Ung Cancer har möjlighet att fortsätta...

Läs mer
Jag vill bidra

GAIS tränare Stefan Jacobsson stöttar Ung Cancer

I april 2021 blev Stefan Jacobsson utsedd till månadens tränare för sitt arbete som huvudtränare i GAIS. Tävlingen anordnas varje...

Läs mer
Jag vill bidra

Var med i november­utmaningen i gång för Ung Cancer

För knappt ett år sedan gick Anatole Ibáñez vän och langslagskamrat i gång bort i cancer. Efter två år utan...

Läs mer
Jag vill bidra

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva